Studenterbrød

Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.
Ingredienser
Mørdejsbund
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
---|---|
75 g
Smør
|
|
3 spsk
Flormelis
|
|
½
Sammenpisket æg
|
Trøffel
50 g
Smuttede, finthakkede mandler
|
|
---|---|
300 g
Rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
|
|
1 dl
Hindbærmarmelade
|
|
1 spsk
Kakaopulver
|
|
1 spsk
Rom
|
2 spsk
Hindbærmarmelade
|
---|
Glasur
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
1½ spsk
Kogende vand
|
Pynt
Fintrevet mørk chokolade og/eller kulørt krymmel
|
---|
Sådan gør du
Mørdejsbund
Trøffel
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao og marmelade. Rul evt. trøffelblandingen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede størrelse. Du kan også smelte lidt god mørk chokolade og pensle på toppen af studenterbrødene. Og du kan undlade rom og bruge vand eller saft i stedet for.
Du kan nøjes med at lave trøffelblandingen, trille dem til romkugler og rulle dem i kokos eller dit yndlingspynt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15933 kJ / 3808 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1710 kJ / 409 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 4,4 % | 4,4 g |
Fedt: | 36,9 % | 17,1 g |
Kulhydrat: | 57,8 % | 58,1 g |
Alkohol: | 0,9 % |
