Studenterbrød

1 time 5 min
Studenterbrød

Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.

Ingredienser

Mørdejsbund

125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
75 g Smør
3 spsk Flormelis
½ Sammenpisket æg

Trøffel

50 g Smuttede, finthakkede mandler
300 g Rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
1 dl Hindbærmarmelade
1 spsk Kakaopulver
1 spsk Rom
2 spsk Hindbærmarmelade

Glasur

150 g Flormelis (ca. 3 dl)
1½ spsk Kogende vand

Pynt

Fintrevet mørk chokolade og/eller kulørt krymmel

Sådan gør du

Mørdejsbund

  • Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg. Rul dejen ud til en firkant ca. 20 x 24 cm. Læg den på en plade med bagepapir, prik dejen og bag den midt i ovnen i 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad den køle af på en bagerist.

Trøffel

  • Kom mandler, kage i mindre stykker, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine med dejkroge og kør det ved jævn hastighed i til trøffelblandingen er ensartet. Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til. Beklæd en form med film (ca. 20 x 24 cm) læg trøffelblandingen heri og kom film ovenpå. Tryk trøffelblandingen ud i formen.
  • Læg studenterbrødene sammen ved først at smøre den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade, læg herpå trøffelblandingen og form den så den passer til bunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den med en varm paletkniv på toppen. Drys med pynt og skær studenterbrødene i ca. 15 stykker. Stil dem på køl indtil servering.

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao og marmelade. Rul evt. trøffelblandingen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede størrelse. Du kan også smelte lidt god mørk chokolade og pensle på toppen af studenterbrødene. Og du kan undlade rom og bruge vand eller saft i stedet for.

Du kan nøjes med at lave trøffelblandingen, trille dem til romkugler og rulle dem i kokos eller dit yndlingspynt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15933 kJ / 3808 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1710 kJ / 409 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 4,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 57,8 % 58,1 g
Fedt: 36,9 % 17,1 g
Alkohol: 0,9 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/studenterbrod/