Stuvede porrer

Stuvede porrer

15 min
Helt enkel og dejlig måde at spise porrer på. Passer godt til et stykke kød eller fisk.

Sådan gør du

  • Skær porrene i ca. 4 cm stykker. Del evt. meget tykke porrer på langs.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun porrestykkerne i ca. 4 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.
  • Ryst fløden godt og hæld den på porrene sammen med salt og peber.
  • Kog i 3-4 min. ved svag varme og uden låg. Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Drys evt. med krydderurter og server.
Energiindhold for hele retten:

2493 kJ / 596 kcal

Næringsindhold pr. 100g

319 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 11,5 % 2,2 g
Kulhydrat: 27,1 % 5,1 g
Fedt: 61,4 % 5,3 g

Ingredienser

500 g Rensede porrer
25 g Smør
2½ dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Friskpresset citronsaft
Evt. et drys krydderurter eller porretop