Stuvet glaskål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Stuvet glaskål er en lækker opskrift på velsmagende tilbehør til hovedretten. Glæd dig til at prøve denne opskrift med glaskål.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 glaskål i mindre stykker
  • 1½ dl vand
  • 6 dl sødmælk

Stuvning

  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af kruspersille

Kan serveres til

  • 100 g spegeskinke og
  • 1 kg kartofler eller 200 g brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kålen i kogende vand i en gryde. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt sødmælk og bring blandingen i kog.

Stuvning

Rør smør og mel sammen til en smørbolle med fx en gaffel. Kom smørbollen i gryden og kog stuvningen ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

Tip

I stedet for glaskål kan anvendes persillerod eller skorzonerrod.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8053 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: