Stuvet glaskål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Stuvet glaskål er en lækker opskrift på velsmagende tilbehør til hovedretten. Glæd dig til at prøve denne opskrift med glaskål.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 glaskål i mindre stykker
  • 1½ dl vand
  • 6 dl sødmælk

Stuvning

  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af kruspersille

Kan serveres til

  • 100 g spegeskinke og
  • 1 kg kartofler eller 200 g brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kålen i kogende vand i en gryde. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt sødmælk og bring blandingen i kog.

Stuvning

Rør smør og mel sammen til en smørbolle med fx en gaffel. Kom smørbollen i gryden og kog stuvningen ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

Tip

I stedet for glaskål kan anvendes persillerod eller skorzonerrod.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8053 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: