Stuvet glaskål
45 min

Stuvet glaskål

Stuvet glaskål er en lækker opskrift på velsmagende tilbehør til hovedretten. Glæd dig til at prøve denne opskrift med glaskål.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stuvet glaskål

Stuvet glaskål er en lækker opskrift på velsmagende tilbehør til hovedretten. Glæd dig til at prøve denne opskrift med glaskål.

Antal portioner
  • 2 glaskål i mindre stykker
  • 1½ dl vand
  • 6 dl sødmælk

Stuvning

  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af kruspersille

Kan serveres til

  • 100 g spegeskinke og
  • 1 kg kartofler eller 200 g brød

Fremgangsmåde:

Kom kålen i kogende vand i en gryde. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt sødmælk og bring blandingen i kog.

Stuvning

Rør smør og mel sammen til en smørbolle med fx en gaffel. Kom smørbollen i gryden og kog stuvningen ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

Tip

I stedet for glaskål kan anvendes persillerod eller skorzonerrod.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8053 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 28 %
Print