Stuvet glaskål

45 min
Stuvet glaskål

Stuvet glaskål er en lækker opskrift på velsmagende tilbehør til hovedretten.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

2 Glaskål i mindre stykker (ca. 450 g)
1½ dl Vand
6 dl Mælk
25 g Blødt smør
2½ spsk Hvedemel
1 spsk Hakket persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom kålen i kogende vand i en gryde. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt sødmælk og bring blandingen i kog.
  • Rør smør og mel sammen til en smørbolle med fx en gaffel.
  • Kom smørbollen i gryden og kog stuvningen ved svag varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

I stedet for glaskål kan du anvende persillerod, pastinak eller skorzonerrod.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2432 kJ / 581 kcal

Næringsindhold pr. 100g

194 kJ / 46 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 18 % 2,1 g
Fedt: 35,9 % 1,9 g
Kulhydrat: 46,1 % 5,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stuvet-glaskal/