Stuvet glaskål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

Stuvet glaskål er en lækker opskrift på velsmagende tilbehør til hovedretten. Glæd dig til at prøve denne opskrift med glaskål.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 glaskål i mindre stykker
  • 1½ dl vand
  • 6 dl sødmælk

Stuvning

  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af kruspersille

Kan serveres til

  • 100 g spegeskinke og
  • 1 kg kartofler eller 200 g brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kålen i kogende vand i en gryde. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt sødmælk og bring blandingen i kog.

Stuvning

Rør smør og mel sammen til en smørbolle med fx en gaffel. Kom smørbollen i gryden og kog stuvningen ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

Tip

I stedet for glaskål kan anvendes persillerod eller skorzonerrod.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8053 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 28 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: