Sugo af en rest kød

Sugo af en rest kød

45 min
Sugo af en rest kød er et godt alternativ til den traditionelle kødsovs. Du kan bruge dine rester af kød samtidig med at børnene får en af deres livretter. Sugo er det italienske ord for en pastasauce. Ofte en tomatsauce, men det kan også være en indkogt sky eller lignende. Vi har udvidet lidt og tilsat en rest kød....en god måde at få brugt en rest steg på og samtidig lave nem og hurtig aftensmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/sugo-af-en-rest-kod/

Sådan gør du

Sugo
  • Hak kødet i en foodprocessor sammen med løg, gulerod og selleri. Stop før indholdet er totalt moset, det bør stadig have lidt konsistens - brug evt. puls-knappen, hvis du har sådan en.
  • Lad olien blive varm i en gryde. Tilsæt kød og grøntsager og lad det stege i ca. 1 min.
  • Tilsæt eddike, hvidløg, de 2 slags tomat, bouillon og krydderier. Lad sugoen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Fjern laurbærbladet.
  • Smag sugoen til, vend den nykogt spaghetti og server straks.

I stedet for en foodprocessor kan du skære kødet i små tern og rive grøntsagerne groft. Sørg for at kødet du bruger er helt mørt.

Sugoen indeholder løg, gulerødder og selleri - den kombination som i det italienske køkken kaldes en soffritto. Det siges at være hemmeligheden bag den gode dybde i mange italienske pastasaucer. Du kan give sugoen ekstra smag ved at tilsætte bacontern. Baconen skal ikke steges helt tør og brun, men blot stege så længe at det smider en del af fedtet.

Energiindhold for hele retten:

8617 kJ / 2060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

419 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,1 % 5,2 g
Kulhydrat: 50,7 % 12,5 g
Fedt: 28,2 % 3,2 g
Mere inspiration

Her er endnu en idé til, hvordan du kan trylle en rest steg om til en lækker ny ret.

Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Sugo
300 g Rester af steg, fx kalve- eller oksetyndsstegsfilet, bov eller lignende
1 Pillet løg (ca. 75 g)
2 Skrællede gulerødder (ca. 150 g)
2 stilke Bladselleri (ca. 50 g)
1 spsk Olivenolie
1 spsk Vineddike
3 Små finthakkede fed hvidløg
1 dåse Tomater, fx cherrytomater (ca. 400 g)
2 spsk Koncentreret tomatpuré
3 dl Oksebouillon
2 tsk Tørret oregano
1 Laurbærblad
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
300 g Tørret spaghetti - koges
Pynt
Top af bladselleri