Sukkerkringler

1 time 5 min
Fryseegnet
Sukkerkringler

Bløde og luftige sukkerkringler. Fyld køkkenet med duften af nybagte sukkerkringler. Kringlerne er en gærdej med smør og æg, hvilket giver en skøn krumme. Spis kringlerne lune - og vær forberedt på sukkerklistrede fingre. Lækre sukkerkringler som kan spises året rundt.

Ingredienser

Sukkerkringler

25 g Gær
2 dl Fingervarmt mælk
1 Æg
7 dl Hvedemel (ca. 400 g)
3 spsk Sukker (ca. dl)
1 tsk Groft salt
100 g Blødt smør

Pynt

25 g Smeltet smør
3 spsk Sukker

Sådan gør du

Sukkerkringler

  • Rør gær ud i mælken. Tilsæt æg og pisk det ud i mælken.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  • Rør dejen godt sammen - det tager ca. 4-5 min. Dejen kan også køres på maskine.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Tag dejen ud på bordet og del den i 20 stykker - og tril dem til smalle 'pølser' (ca. 30 cm). Form 'pølserne' til kringler.
  • Læg kringlerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag kringlerne midt i ovnen i ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Pynt

  • Pensl de lune kringler med smeltet smør og dyp dem i sukker.

Du kan sagtens fryse kringlerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11512 kJ / 2751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1310 kJ / 313 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 55,4 % 42,7 g
Fedt: 37,1 % 13,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sukkerkringler/