Surdejsboller
13 timer 20 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
&format=webp)
Surdejsboller er bagt med god tid og masser af smag. Surdejen giver bollerne en let syrlig smag, saftig krumme og en sprød, gylden skorpe. Dejen røres sammen dagen før og hæver natten over – så du kan vågne op til friskbagte boller, der dufter af hjemmebag.
Ingredienser
5 dl
Lunkent vand
|
|
---|---|
5 g
Gær
|
|
1 dl
Surdej (ca. 100 g)
|
|
1 spsk
Honning
|
|
550 g
Hvedemel (ca. 9 dl)
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du har en meget aktiv surdej, så behøver du ikke tilsætte gær. Bager du uden gær, så lad dejen stå ca. 1 time ved stuetemperatur, inden du sætter den i køleskabet. Du kan godt bage bollerne uden surdej - tilsæt blot 10 g gær.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
749 kJ / 179 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,1 g |
Protein: | 4,5 g |
Fedt: | 1 g |
Kulhydrat: | 37,4 g |
