Surdejspizza

Surdejspizza

60+ min
Surdejspizza er en rigtig gourmet pizza. God mad kan tage sin tid at lave, og det gør en surdejspizza, så vær opmærksom på, at du skal starte i god tid - faktisk dagen før. Du kan variere fyldet på din surdejspizza som du har lyst og fantasi til - men har vi valgt en enkelt hvid version med frisk mozzarella, tomat, basilikum og lækker italiensk pølse. Du kan bruge opskriften på selve dejen til surdejspizza og få inspiration til fyldet ved at søge på pizza her på sitet.
https://www.arla.dk/opskrifter/surdejspizza/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 275° - varmluft.

Surdej - dagen før
  • Rør mel, creme fraiche og vand sammen til en surdej og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Pizzadej
  • Kom surdejen fra dagen før i en røreskål sammen med gær, creme fraiche og tipo 00 mel.
  • Ælt dejen langsomt sammen i en røremaskine i ca. 3 min.
  • Tilsæt salt og ælt dejen på hurtigste hastighed i ca. 6 min. - eller til dejen slipper røreskålen. Tilsæt evt. lidt mere mel.
  • Stil dejen på køl i min. 3 timer og gerne natten over.
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen tyndt ud til 2 runde pizzabunde (ca. 30 cm i diameter).
  • Læg pizzabundene på hver sit stykke bagepapir og fordel først smøreost og så pølse herpå.
  • Træk pizzaerne med bagepapiret over på de varme bageplader og bag pizzaerne i ovnen.
  • Fordel tomat, mozzarella og basilikum på de varme pizzaer og server straks.

Hvis du lader den færdige dej stå på køl i en eller to dage, bliver din surdejspizza endnu bedre.

Du bestemmer selv dit fyld, men vær opmærksom på ikke at komme for meget på, da bunden er for tynd til at bære for meget fyld.

Energiindhold for hele retten:

14241 kJ / 3404 kcal

Næringsindhold pr. 100g

882 kJ / 211 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,8 % 7,7 g
Kulhydrat: 34 % 17,6 g
Fedt: 51,2 % 12,2 g

Ingredienser

Surdej - dagen før
75 g Ølandshvedemel
1 dl Creme fraiche
1½ dl Vand
Pizzadej
5 g Gær
½ dl Creme fraiche
300 g Tipo 00 hvedemel
1 tsk Groft salt
Topping
2 dl Creme fraiche
12 skiver God italiensk spegepølser
4 Tomater i tynde skiver
2 Friske mozzarella oste i skiver (ca. 250 g)
Frisk basilikum