Surdejspizza
1 time 5 min
•

Surdejspizza er en rigtig gourmet pizza. God mad kan tage sin tid at lave, og det gør en surdejspizza, så vær opmærksom på, at du skal starte i god tid - faktisk dagen før. Du kan variere fyldet på din surdejspizza som du har lyst og fantasi til - men har vi valgt en enkelt hvid version med frisk mozzarella, tomat, basilikum og lækker italiensk pølse. Du kan bruge opskriften på selve dejen til surdejspizza og få inspiration til fyldet ved at søge på pizza her på sitet.
Ingredienser
Surdej - dagen før
75 g
Ølandshvedemel
|
|
---|---|
1 dl
Creme fraiche
|
|
1½ dl
Vand
|
Pizzadej
5 g
Gær
|
|
---|---|
½ dl
Creme fraiche
|
|
300 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Topping
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
12 skiver
God italiensk spegepølse
|
|
4
Tomater i tynde skiver
|
|
2
Friske mozzarella oste i skiver (ca. 250 g)
|
|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Surdej - dagen før
Pizzadej
Hvis du lader den færdige dej stå på køl i en eller to dage, bliver din surdejspizza endnu bedre.
Du bestemmer selv dit fyld, men vær opmærksom på ikke at komme for meget på, da bunden er for tynd til at bære for meget fyld.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12829 kJ / 3066 kcal
Næringsindhold pr. 100g
825 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 15,8 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 37,7 % | 18,3 g |
Fedt: | 46,5 % | 10,4 g |
