Sushi kugler

Sushi kugler er en handy lille sag, der fungerer rigtig godt som hverdagssushi. Du kan tilberede dem helt enkelt eller pifte dem op ved at pynte dem lidt krydderurter og måske små "dutter" af chili aioli. Sushi kuglerne gør det også rigtig godt i madpakken. Hvis du laver sushi kugler i en større udgave, så har du de populære japanske risboller. Sushi kuglerne har mange anvendelses muligheder, så det er bare at gå i gang.
Ingredienser
Sushi kugler
225 g
Sushiris
|
|
---|---|
2½ dl
Vand
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Japansk riseddike
|
Naturel
1 dl
Ristede sesamfrø
|
---|
- med tang
25 g
Grofthakket tørret tang, fx wakame
|
---|
- med rejer
50 g
Drænede, grofthakkede rejer
|
---|
- med agurk
25 g
Agurk i små tern
|
---|
- med laks
50 g
Sushi laksefilet i små tern
|
---|
Tilbehør
½ dl
Sushi ingefær
|
|
---|---|
½ dl
Chili aioli
|
|
Wasabi
|
|
Sojasauce
|
Sådan gør du
Sushi kugler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Sushi kuglerne er perfekte til næste dags madpakke. Det kan blive så stor en succes at man om søndagen, kunne overveje at lave en hel portion (uden fisk og skaldyr) - så der er til den kommende ugens madpakker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6103 kJ / 1459 kcal
Næringsindhold pr. 100g
708 kJ / 169 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 13,6 % | 5,6 g |
Fedt: | 23 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 63,4 % | 26,4 g |
