Sushi kugler
Sushi kugler er en handy lille sag, der fungerer rigtig godt som hverdagssushi. Du kan tilberede dem helt enkelt eller pifte dem op ved at pynte dem lidt krydderurter og måske små "dutter" af chili aioli. Sushi kuglerne gør det også rigtig godt i madpakken. Hvis du laver sushi kugler i en større udgave, så har du de populære japanske risboller. Sushi kuglerne har mange anvendelses muligheder, så det er bare at gå i gang.
Ingredienser
Sushi kugler
|
225 g
Sushiris
|
|
|---|---|
|
2½ dl
Vand
|
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
½ dl
Riseddike
|
Naturel
|
1 dl
Ristede sesamfrø
|
|---|
- med tang
|
25 g
Grofthakket tørret tang, fx wakame
|
|---|
- med rejer
|
50 g
Drænede, grofthakkede rejer
|
|---|
- med agurk
|
25 g
Agurk i små tern
|
|---|
- med laks
|
50 g
Sushi laksefilet i små tern
|
|---|
Tilbehør
|
½ dl
Sushi ingefær
|
|
|---|---|
|
½ dl
Chili aioli
|
|
|
Wasabi
|
|
|
Sojasauce
|
Sådan gør du
Sushi kugler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Sushi kuglerne er perfekte til næste dags madpakke. Det kan blive så stor en succes at man om søndagen, kunne overveje at lave en hel portion (uden fisk og skaldyr) - så der er til den kommende ugens madpakker.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
715 kJ / 171 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 5,7 g |
| Fedt: | 4,4 g |
| Kulhydrat: | 26,8 g |