Svampepie med hytteost

Svampepie med hytteost

45 min
Skøn svampepie med en bund af filodej og cremet fyld af kartofler og svampe. Denne svampepie er nem at lave - og perfekt aftensmad på en kødfri dag!

Sådan gør du

  • Pensl filodejspladerne enkeltvis med ca. halvdelen af det smeltede smør. Læg dem lagvis på en bageplade, så der dannes én stor "bund". Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke tørrer.
  • Skræl kartoflen og skær den i meget tynde skiver. Sautér skiverne i ca. ½ spsk smør ved svag varme ca. 10 min. til de er let gyldne.
  • Rens svampene og snit dem groft. Sautér svampene ved kraftig varme uden fedtstof, først østershatte, så champignon, til de "pifter". Kom alle svampene tilbage på panden og tilsæt ca. ½ spsk smeltet smør samt hvidløg. Lad dem stege ca. 2 min.
  • Lad hytteosten dryppe godt af i en sigte.
  • Fordel hytteost, svampe, kartoffelskiver, revet ost og salvie på dejbunden og drys med salt og peber. Fold svampepiens kanter op hele vejen rundt og pensl med det sidste smeltede smør.
  • Bag pien midt i ovnen til kanterne er gyldne.
  • Server straks sammen med nykogte bønner og brød.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10017 kJ / 2394 kcal

Næringsindhold pr. 100g

494 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 20,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 52,5 % 15,3 g
Fedt: 27,1 % 3,6 g

Ingredienser

Filodej - optøet efter anvisning på pakken
200 g
Smeltet smør
3 spsk
Bagekartoffel (ca. 250 g)
1
Østershatte
250 g
Markchampignoner
250 g
Små knuste fed hvidløg
2
250 g
75 g
Finthakket frisk salvie
1½ spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Kogte haricots verts
450 g
Groft brød
240 g