Svampepie med hytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Svampepie med hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Skøn tærte med en bund af filodej og cremet fyld af kartofler og svampe. Server med bønner og groft brød.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 450 g kogte haricots verts
  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Pensl filodejspladerne enkeltvis med ca. 1½ spsk af det smeltede smør. Læg dem lagvis på en bageplade, så der dannes én stor "bund". Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke tørrer. Skræl kartoflen og skær den i meget tynde skiver. Sautér skiverne i ca. ½ spsk smør ved svag varme ca. 10 min., til de er let gyldne. Rens svampene og snit dem groft. Sautér svampene ved ret høj varme uden fedtstof, først østershatte, så champignon, til de "pifter". Kom alle svampene tilbage på panden og tilsæt ca. ½ spsk smeltet smør samt hvidløg. Lad dem stege ca. 2 min. Lad hytteosten dryppe godt af i en sigte. Fordel hytteost, svampe, kartoffelskiver, revet ost og salvie på dejbunden og drys med salt og peber. Fold svampepiens kanter op hele vejen rundt og pensl med det sidste smeltede smør. Bag pien midt i ovnen til kanterne er gyldne. Server straks sammen med nykogte bønner og brød.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: