Svamperisotto
45 min

Svamperisotto

Svampe og ost er fulde af umami (den 5. grundsmag). Det giver velsmag til denne skønne, cremede svamperisotto.
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svamperisotto

Svampe og ost er fulde af umami (den 5. grundsmag). Det giver velsmag til denne skønne, cremede svamperisotto.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 450 g champignoner i halve og kvarte
  • 25 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 4 dl risottoris
  • 8 dl grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 4 min. eller til de er gyldne. Tag champignonerne op.

Kom smørret i gryden og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt ris og svits ca. ½ min. mere. Hæld bouillonen i og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til risene er møre.

Vend de stegte champignoner, ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til. Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med persille og ost. Spis brød til.

Tip

I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %
Print