Svamperisotto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Svamperisotto med rosenkål. En skøn grøn risotto fyldt med umami fra både svampe og ost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g rensede rosenkål
  • 500 g rensede svampe, fx østershatte, champignoner og portobellosvampe
  • 25 g smør
  • 2 spsk grofthakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt

Risotto

  • 1 spsk balsamico glaze

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Løsn rosenkålsbladene og pil så mange som muligt af. Læg dem til side i en skål koldt vand. Skær det inderste af rosenkålene midt over. Skær de største svampe i grove stykker. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg svampene ved kraftig varme i ca. 3 min. eller til de er gyldne. Vend rosenkålsstykker, timian og salt i svampene og varm det godt igennem. Tag svampeblandingen op og hold den varm.

Risotto

Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt ris og svits i ca. 1 min. Hæld hvidvin i gryden og lad det koge ind. Tilsæt bouillon og lad risene koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til risene er møre. Vend ost, salt og peber i risottoen og smag til.

Fordel svampeblandingen på 4 varme tallerkener og anret risottoen herpå. Pynt med rosenkålsblade og balsamico glaze. Server straks.

Tip

Lav lidt ekstra bouillon og hold den varm i en gryde, mens risottoen koger. Så har du ekstra varm bouillon, som du kan tilsætte under kogningen om nødvendigt. Eller du kan røre lidt i, lige inden serveringen, hvis du ønsker en mere lind risotto.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag