Svampesalat med sennepsbagt torsk

Svampesalat med sennepsbagt torsk

45 min
De marinerede svampe passer fantastisk godt sammen med den saftige fisk. Og alle smagssanser kommer i spil - surt, sødt salt, bittert og umami. Så føles et måltid fuldendt.

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt torskefileten i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.

Marinerede svampe
  • Skær svampene i mundrette bidder og vend dem med sennep, olie, citron, salt og peber. Stil svampene tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Læg torskefileten på en plade med bagebapir. Drys med salt og smør den med sennep. Fordel smørret i små klatter og bag fisken midt i ovnen. Del den bagte torskefilet i flager.
  • Vend pærebådene med citronsaft og anret dem og salatbådene på et fad. Kom de marinerede svampe og torsken oven på og pynt med tranebær og karse.
Tip
  • Du kan også marinere almindelige champingoner i skiver.
Energiindhold for hele retten:

14909 kJ / 3563 kcal

Næringsindhold pr. 100g

746 kJ / 178 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 16,2 % 7,1 g
Kulhydrat: 34 % 14,9 g
Fedt: 49,8 % 10 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Marinerede svampe
450 g Rensede, blandede svampe, fx kejser-, bøge- og østershatte
2 spsk Grov sennep
1 dl Koldpresset rapsolie
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Renset torskefilet uden skind (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
2 spsk Grov sennep
25 g Smør
2 Pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 Hjertesalat i tynde både (ca. 225 g)
100 g Tørrede tranebær
1 Lille bakke karse i små buketter
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød