Svampesalat med sennepsbagt torsk
45 min

Svampesalat med sennepsbagt torsk

De marinerede svampe passer fantastisk godt sammen med den saftige fisk. Og alle smagssanser kommer i spil - surt, sødt salt, bittert og umami. Så føles et måltid fuldendt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampesalat med sennepsbagt torsk

De marinerede svampe passer fantastisk godt sammen med den saftige fisk. Og alle smagssanser kommer i spil - surt, sødt salt, bittert og umami. Så føles et måltid fuldendt.

Antal portioner

Marinerede svampe

  • 450 g rensede, blandede svampe, fx kejser-, bøge- og østershatte
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 dl koldpresset rapskimolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 renset torskefilet uden skind (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk grov sennep
  • 25 g smør
  • 2 pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 hjertesalat i tynde både (ca. 225 g)
  • 100 g tørrede tranebær
  • 1 lille bakke karse i små buketter

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Marinerede svampe

Skær svampene i mundrette bidder og vend dem med sennep, olie, citron, salt og peber. Stil svampene tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Læg torskefileten på en plade med bagebapir. Drys med salt og smør den med sennep. Fordel smørret i små klatter og bag fisken midt i ovnen. Del den bagte torskefilet i flager.

Vend pærebådene med citronsaft og anret dem og salatbådene på et fad. Kom de marinerede svampe og torsken oven på og pynt med tranebær og karse.

Bagetid

Sæt torskefileten i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.

Tip

Du kan også marinere almindelige champingoner i skiver.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 39 %
Print