Svampesalat med sennepsbagt torsk

Svampesalat med sennepsbagt torsk

45 min
De marinerede svampe passer fantastisk godt sammen med den saftige fisk. Og alle smagssanser kommer i spil - surt, sødt salt, bittert og umami. Så føles et måltid fuldendt.

Sådan gør du

Marinerede svampe
  • Skær svampene i mundrette bidder og vend dem med sennep, olie, citron, salt og peber. Stil svampene tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Læg torskefileten på en plade med bagebapir. Drys med salt og smør den med sennep. Fordel smørret i små klatter og bag fisken midt i ovnen. Del den bagte torskefilet i flager.
  • Vend pærebådene med citronsaft og anret dem og salatbådene på et fad. Kom de marinerede svampe og torsken oven på og pynt med tranebær og karse.
Bagetid
  • Sæt torskefileten i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.
Tip
  • Du kan også marinere almindelige champingoner i skiver.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14887 kJ / 3558 kcal

Næringsindhold pr. 100g

745 kJ / 178 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 16,5 % 7,2 g
Kulhydrat: 33,5 % 14,7 g
Fedt: 50 % 10,1 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Marinerede svampe
Rensede, blandede svampe, fx kejser-, bøge- og østershatte
450 g
Grov sennep
2 spsk
Koldpresset rapskimolie
1 dl
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Renset torskefilet uden skind (ca. 500 g)
1
Groft salt
½ tsk
Grov sennep
2 spsk
Smør
25 g
Pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
2
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Hjertesalat i tynde både (ca. 225 g)
2
Tørrede tranebær
100 g
Lille bakke karse i små buketter
1
Tilbehør
Ristet rugbrød
240 g