Svensk krydderikage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Blød og skøn krydret kage med et generøst lag frisk topping af flødeost og tyttebærmarmelade.

Ingredienser

12 stykker

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 pose brunkagekrydderi (ca. 20 g)
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • ½ dl vand

Frosting

Pynt

  • 1 dl friske tyttebær og tyttebærblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og brunkagekrydderi. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark og vand. Hæld dejen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen nederst i ovnen og lad den køle af på en bagerist.

Frosting

Pisk ost, flormelis og smør luftigt og vend tyttebærsyltetøjet heri - så det danner mønster. Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt med friske tyttebær og -blade.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Tyttebær har sæson i efteråret, hvor de kortvarigt kan købes i større supermarkeder. Uden for sæson kan du pynte kagen med fx granatæblekerner og kristtjørn eller friske bær og citronmelisse.

Tips

Fryseegnet uden frosting.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 49 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: