Svensk krydderikage
60+ min

Svensk krydderikage

Blød og skøn krydret kage med et generøst lag frisk topping af flødeost og tyttebærmarmelade.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svensk krydderikage

Blød og skøn krydret kage med et generøst lag frisk topping af flødeost og tyttebærmarmelade.

12 stykker

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 pose brunkagekrydderi (ca. 20 g)
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • ½ dl vand

Frosting

Pynt

  • 1 dl friske tyttebær og tyttebærblade

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og brunkagekrydderi. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark og vand. Hæld dejen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen nederst i ovnen og lad den køle af på en bagerist.

Frosting

Pisk ost, flormelis og smør luftigt og vend tyttebærsyltetøjet heri - så det danner mønster. Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt med friske tyttebær og -blade.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Tyttebær har sæson i efteråret, hvor de kortvarigt kan købes i større supermarkeder. Uden for sæson kan du pynte kagen med fx granatæblekerner og kristtjørn eller friske bær og citronmelisse.

Tips

Fryseegnet uden frosting.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 49 %
Print