Svensk krydderikage
1 time 5 min
Fryseegnet
•
Blød og skøn krydret julekage med det aromatiske brunkagekrydderi, som består af kanel, nelliker, ingefær og appelsinskal. Krydderikagen er toppet med et generøst lag flødeost og tyttebærmarmelade. Duften af jul spreder sig, når kagen tages ud af ovnen - og kagen med fx pyntes med friske tyttebær og krisstjørn. Krydderikagen emmer og dufter af jul på fineste vis.
Ingredienser
Krydderikage
|
100 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
3
Æg
|
|
|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1 pose
Brunkagekrydderi (ca. 20 g)
|
|
|
1 dl
Kvark, A38 eller yoghurt
|
|
|
½ dl
Vand
|
Frosting
|
200 g
Flødeost
|
|
|---|---|
|
¾ dl
Flormelis
|
|
|
25 g
Blødt smør
|
|
|
3 spsk
Tyttebærsyltetøj
|
Pynt
|
1 dl
Friske tyttebær og tyttebærblade
|
|---|
Sådan gør du
Krydderikage
Frosting
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Tyttebær har sæson i efteråret, hvor de kortvarigt kan købes i større supermarkeder. Uden for sæson kan du pynte kagen med fx granatæblekerner og kristtjørn eller friske bær og citronmelisse.
Fryseegnet uden frosting.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1144 kJ / 273 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 5 g |
| Fedt: | 14,7 g |
| Kulhydrat: | 30,3 g |