Svensk krydderikage

Svensk krydderikage

60+ min
Fryseegnet
Blød og skøn krydret julekage med det aromatiske brunkagekrydderi, som består af kanel, nelliker, ingefær og appelsinskal. Krydderikagen er toppet med et generøst lag flødeost og tyttebærmarmelade. Duften af jul spreder sig, når kagen tages ud af ovnen - og kagen med fx pyntes med friske tyttebær og krisstjørn. Krydderikagen emmer og dufter af jul på fineste vis.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Krydderikage
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og brunkagekrydderi. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark og vand.
  • Hæld dejen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen nederst i ovnen og lad den køle af på en bagerist.
Frosting
  • Pisk flødeost, flormelis og smør luftigt og vend tyttebærsyltetøjet heri - så det danner mønster.
  • Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt med friske tyttebær og -blade.

Tyttebær har sæson i efteråret, hvor de kortvarigt kan købes i større supermarkeder. Uden for sæson kan du pynte kagen med fx granatæblekerner og kristtjørn eller friske bær og citronmelisse.

Fryseegnet uden frosting.

Energiindhold for hele retten:

13431 kJ / 3210 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1145 kJ / 274 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 7,4 % 5 g
Kulhydrat: 45,1 % 30,3 g
Fedt: 47,5 % 14,7 g

Ingredienser

Krydderikage
100 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
3 Æg
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
1½ tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
1 pose Brunkagekrydderi (ca. 20 g)
1 dl Kvark
½ dl Vand
Frosting
200 g Flødeost
¾ dl Flormelis
25 g Blødt smør
3 spsk Tyttebærsyltetøj
Pynt
1 dl Friske tyttebær og tyttebærblade