Svensk krydderikage

1 time 5 min
Fryseegnet
Svensk krydderikage

Blød og skøn krydret julekage med det aromatiske brunkagekrydderi, som består af kanel, nelliker, ingefær og appelsinskal. Krydderikagen er toppet med et generøst lag flødeost og tyttebærmarmelade. Duften af jul spreder sig, når kagen tages ud af ovnen - og kagen med fx pyntes med friske tyttebær og krisstjørn. Krydderikagen emmer og dufter af jul på fineste vis.

Ingredienser

Krydderikage

100 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
3 Æg
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
1½ tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
1 pose Brunkagekrydderi (ca. 20 g)
1 dl Kvark, A38 eller yoghurt
½ dl Vand

Frosting

200 g Flødeost
¾ dl Flormelis
25 g Blødt smør
3 spsk Tyttebærsyltetøj

Pynt

1 dl Friske tyttebær og tyttebærblade

Sådan gør du

Krydderikage

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og brunkagekrydderi. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark og vand.
  • Hæld dejen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad den køle af på en bagerist.

Frosting

  • Pisk flødeost, flormelis og smør luftigt og vend tyttebærsyltetøjet heri - så det danner mønster.
  • Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt med friske tyttebær og -blade.

Tyttebær har sæson i efteråret, hvor de kortvarigt kan købes i større supermarkeder. Uden for sæson kan du pynte kagen med fx granatæblekerner og kristtjørn eller friske bær og citronmelisse.

Fryseegnet uden frosting.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13433 kJ / 3211 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1145 kJ / 274 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 7,4 % 5 g
Kulhydrat: 45 % 30,3 g
Fedt: 47,6 % 14,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/svensk-krydderikage/