

Svensk krydderikage
60+ min
Blød og skøn krydret kage med et generøst lag frisk topping af flødeost og tyttebærmarmelade.
Ingredienser
12 stykker
Antal portioner
- 100 g blødt smør
- 125 g sukker (ca. 1½ dl)
- 3 æg
- 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
- 1½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 pose brunkagekrydderi (ca. 20 g)
-
1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- ½ dl vand
Frosting
-
200 g Buko® flødeost naturel 25%
- ¾ dl flormelis
- 25 g blødt smør
- 3 spsk tyttebærsyltetøj
Pynt
- 1 dl friske tyttebær og tyttebærblade
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og brunkagekrydderi. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark og vand. Hæld dejen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen nederst i ovnen og lad den køle af på en bagerist.
Frosting
Pisk ost, flormelis og smør luftigt og vend tyttebærsyltetøjet heri - så det danner mønster. Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt med friske tyttebær og -blade.
Bagetid
Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.
Tip
Tyttebær har sæson i efteråret, hvor de kortvarigt kan købes i større supermarkeder. Uden for sæson kan du pynte kagen med fx granatæblekerner og kristtjørn eller friske bær og citronmelisse.
Tips
Fryseegnet uden frosting.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 13740 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 8,3 g
- Protein: 8 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 49 %
Tips
Fryseegnet uden frosting.