Svinekæber med jordskokker, pærer og tyttebær

Svinekæber med jordskokker, pærer og tyttebær

60+ min
Saftige møre svinekæber med sprødt og friskt tilbehør.

Sådan gør du

Stegetid for svinekæber:

Ca. 2½ time ved 165° - traditionel ovn.

  • Fjern de værste hinder og sener på svinekæberne. Gnid dem med salt og friskkværnet peber. Lad olien blive varm i en pande og steg kæberne gyldenbrune ved kraftig varme i ca 5 min. Kom kæberne i en stegeso, et ovnfast fad eller gryde med låg. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, rødvinssauce og vand. Stil stegesoen midt i ovnen.
Syltede tyttebær
  • Bring vand og sukker i kog og hæld det over tyttebærrene. Stil dem tildækkede i køleskab i mindst 2 timer, gerne natten over.
Jordskokkechips
  • Varm rapsolien i en gryde ved jævn varme i ca. 5 min. Lav skiver af jordskokker med en tyndskræller, og kom dem i den varme olie. Frittér lidt ad gangen ca. 10 skiver i ca. 6 min. til de er gyldenbrune. Læg dem på et dobbelt lag køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.
Pærer
  • Skræl to af pærerne og skær dem i tern. Bring vandet i kog og kog pæreternene ved jævn varme i ca. ½ time - eller til de er møre. Hæld vandet fra og blend dem til en glat pure. Skær den sidste pære i helt tynde skiver lige inden servering, brug evt. en tyndskræller - undlad kernehuset.
Jordskokker
  • Blend de skrællede jordskokker groft eller hak dem fint. Kom dem i en skål sammen med mælken, så de ikke tager farve.
Anretning
  • Tag svinekæberne op og fordel dem på 4 varme tallerkener. Hæld saucen gennem en sigte og kassér grøntsagerne. Fordel lidt af saucen på kæberne og server resten til. Dræn mælken godt fra de rå jordskokker og drys dem over kæberne. Pynt med rå pære, pærepure, tyttebær og afslut med chips.

Opbevar jordskokkechips afkølede i en lufttæt beholder. De hakkede jordskokker kan laves dagen før.

Energiindhold for hele retten:

20968 kJ / 5011 kcal

Næringsindhold pr. 100g

595 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 19,7 % 6,9 g
Kulhydrat: 16,5 % 5,8 g
Fedt: 63,8 % 10,3 g

Ingredienser

800 g Kæbeklumper (grisekinder)
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Rapsolie
2 Gulerødder i grove tern (ca. 250 g)
2 Grofthakkede bananskalotteløg (ca. 125 g)
2 Små grofthakkede fed hvidløg
½ liter Rødvinssauce
2½ dl Vand
Syltede tyttebær
50 g Tyttebær
3 spsk Sukker
½ dl Vand
Jorskokkechips
100 g Skrubbede, uskrællede jordskokker
3 dl Rapsolie
Pærer
3 Store pærer, fx lukas pærer (ca. 450 g)
2 dl Vand
Jordskokker
200 g Skrællede jordskokker
2 dl Mælk