Svinekæber med jordskokker, pærer og tyttebær
60+ min

Svinekæber med jordskokker, pærer og tyttebær

Saftige møre svinekæber med sprødt og friskt tilbehør.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekæber med jordskokker, pærer og tyttebær

Saftige møre svinekæber med sprødt og friskt tilbehør.

Antal portioner
  • 800 g kæbeklumper (grisekinder)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 gulerødder i grove tern (ca. 250 g)
  • 2 grofthakkede bananskalotteløg (ca. 125 g)
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • ½ liter Karolines Køkken® Rødvinssauce
  • 2½ dl vand

Syltede tyttebær

  • 50 g tyttebær
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl vand

Jorskokkechips

  • 100 g skrubbede, uskrællede jordskokker
  • 3 dl rapsolie

Pærer

  • 3 store pærer, fx lukas pærer (ca. 450 g)
  • 2 dl vand

Jordskokker

  • 200 g skrællede jordskokker
  • 2 dl sødmælk

Fremgangsmåde:

Fjern de værste hinder og sener på svinekæberne. Gnid dem med salt og friskkværnet peber. Lad olien blive varm i en pande og steg kæberne gyldenbrune ved kraftig varme i ca 5 min. Kom kæberne i en stegeso, et ovnfast fad eller gryde med låg. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, rødvinssauce og vand. Stil stegesoen midt i ovnen.

Syltede tyttebær

Bring vand og sukker i kog og hæld det over tyttebærene. Stil dem tildækkede i køleskab i mindst 2 timer, gerne natten over.

Jordskokkechips

Varm rapsolien i en gryde ved jævn varme i ca. 5 min. Lav skiver af jordskokker med en tyndskræller, og kom dem i den varme olie. Frittér lidt ad gangen ca. 10 skiver i ca. 6 min. til de er gyldenbrune. Læg dem på et dobbelt lag køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

Pærer

Skræl to af pærerne og skær dem i tern. Bring vandet i kog og kog pæreternene ved jævn varme i ca. ½ time - eller til de er møre. Hæld vandet fra og blend dem til en glat pure. Skær den sidste pære i helt tynde skiver lige inden servering, brug evt. en tyndskræller - undlad kernehuset.

Jordskokker

Blend de skrællede jordskokker groft eller hak dem fint. Kom dem i en skål sammen med mælken, så de ikke tager farve.

Stegetid for svinekæber

Ca. 2½ time ved 165°.

Anretning

Tag svinekæberne op og fordel dem på 4 varme tallerkener. Hæld saucen gennem en sigte og kassér grøntsagerne. Fordel lidt af saucen på kæberne og server resten til. Dræn mælken godt fra de rå jordskokker og drys dem over kæberne. Pynt med rå pære, pærepure, tyttebær og afslut med chips.

Tips

Opbevar jordskokkechips afkølede i en lufttæt beholder. De hakkede jordskokker kan laves dagen før.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Her vil en vin på zinfandel-druen være lækker, men ikke for billig! Ikke under ca 80 kroner i supermarkedet. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost