Svinekød i sur-sød sauce
1 time 5 min
&format=webp)
Den klassiske kinesiske sur-sød sauce - herligt. Kan også bruges til fx indbagt kylling og rejer.

Ingredienser
4 personer
Marinade
1 spsk Sojasauce | |
---|---|
1 Æggeblomme | |
1 spsk Majsstivelse, fx maizena |
400 g Grisefilet |
---|
Løse ris
4 dl Løse ris, parboiled (ca. 320 g) | |
---|---|
6 dl Vand | |
1 tsk Groft salt |
Stegning af kød
2 spsk Majsstivelse, fx maizena | |
---|---|
25 g Smør |
1 dåse Ananasringe i egen lage (ca. 340 g) | |
---|---|
2 Små grofthakkede fed hvidløg | |
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g) | |
25 g Smør | |
1 Gul peberfrugt (ca. 125 g) |
Sur-sød sauce
2 tsk Majsstivelse fx maizena | |
---|---|
4 spsk Vand | |
4 spsk Ananaslage | |
2 spsk Hvidvinseddike | |
2 spsk Sukker | |
2 spsk Tomatketchup | |
2 tsk Kinesisk sojasauce | |
1 tsk Engelsk sauce | |
½ tsk Groft salt |
Sådan gør du
Marinade
Løse ris
Stegning af kød
Sur-sød sauce
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10838 kJ / 2590 kcal
Næringsindhold pr. 100g
490 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 18,4 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 60,7 % | 17,5 g |
Fedt: | 20,9 % | 2,8 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.