Svinekød i sur-sød sauce

1 time 5 min
Svinekød i sur-sød sauce

Den klassiske kinesiske sur-sød sauce - herligt. Kan også bruges til fx indbagt kylling og rejer.

Ingredienser

Marinade

1 spsk Sojasauce
1 Æggeblomme
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
400 g Grisefilet

Løse ris

4 dl Løse ris, parboiled (ca. 320 g)
6 dl Vand
1 tsk Groft salt

Stegning af kød

2 spsk Majsstivelse, fx maizena
25 g Smør
1 dåse Ananasringe i egen lage (ca. 340 g)
2 Små grofthakkede fed hvidløg
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
25 g Smør
1 Gul peberfrugt (ca. 125 g)

Sur-sød sauce

2 tsk Majsstivelse fx maizena
4 spsk Vand
4 spsk Ananaslage
2 spsk Hvidvinseddike
2 spsk Sukker
2 spsk Tomatketchup
2 tsk Kinesisk sojasauce
1 tsk Engelsk sauce
½ tsk Groft salt

Sådan gør du

Marinade

  • Rør ingredienserne til marinaden sammen.
  • Skær grisefileten i 1 cm tykke skiver og bank dem flade.
  • Skær dem i mindre stykker, ca. 2 x 3 cm. Læg dem i et fad og hæld marianden over.
  • Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Løse ris

  • Kom ris i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min.
  • Tag dem af varmen og lad dem trække, stadig under låg i ca. 12 min.

Stegning af kød

  • Vend det marinerede kød i maizena.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
  • Steg kødstykkerne i ca. 1 min. ad flere gange. Tag dem op.
  • Hæld ananasskiverne til afdrypning i en sigte (gem saften). Skær frugten i mindre stykker.
  • Svits hvidløg og zittauerløg i smeltet smør i gryden.
  • Skær peberfrugt i mindre stykker og svits dem med i ca. 1 min. Tilsæt ananas.

Sur-sød sauce

  • Rør ingredienserne til saucen sammen og kom blandingen i gryden.
  • Bring retten i kog under omrøring.
  • Tilsæt kødet og varm retten godt igennem. Smag til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10838 kJ / 2590 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 18,4 % 5,3 g
Kulhydrat: 60,7 % 17,5 g
Fedt: 20,9 % 2,8 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/svinekod-i-sur-sod-sauce/