Svinekoteletter og ferskner med balsamico
1 timer

Svinekoteletter og ferskner med balsamico

Glæd dig til at nyde lækre svinekoteletter, salviekartofler og dejlige ferskner! Opskriften på svinekoteletter og ferskner med balsamico smager fantastisk!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekoteletter og ferskner med balsamico

Glæd dig til at nyde lækre svinekoteletter, salviekartofler og dejlige ferskner! Opskriften på svinekoteletter og ferskner med balsamico smager fantastisk!

Antal portioner

Salviekartofler

  • 1 kg mellemstore kartofler i både
  • 1½ spsk grofthakkede friske salvieblade
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 tykke svinekoteletter (á ca. 125 g)
  • 25 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ferskner med balsamico

  • 25 g smør
  • 2 modne ferskner i tynde både (ca. 200 g)
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friske salvieblade

Tilbehør

  • 400 g friske haricots verts - dampede

Fremgangsmåde:

Salviekartofler

Vend kartoflerne med salvie, olie, salt og peber. Fordel dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Vend i kartoflerne et par gange under bagningen.

Bank svinekoteletterne let med håndroden, og snit dem et par steder i fedtkanten. Varm en pande ved kraftig varme, til den er godt varm. Rist koteletterne på fedtkanterne i ca. ½ min. Skru ned til jævn varme, tilsæt smør og læg koteletterne i panden. Steg koteletterne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem ca. 2 min. - vend dem et par gange. Tag koteletterne af panden, drys med salt og peber og hold dem varme. Tør panden af med et stykke køkkenrulle.

Ferskner med balsamico

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i panden, og steg fersknerne ved jævn varme i 2-3 min., alt efter hvor modne de er. Hæld balsamicoeddiken på og kog den ind i ca. ½ min. Tilsæt salt og resten af smørret og lad det koge et kort øjeblik. Smag til.

Anret koteletterne på tallerkener med egen sky og de stegte balsamicoferskner. Server salviekartofler og haricots verts til.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 37 %
Print