Svineskanke med øl-sennep

1 time 5 min
Svineskanke med øl-sennep

Rustik svineskank fuld af saft og kraft. Hertil hjemmelavet grov sennep med hvidtøl og fløde.

Ingredienser

Sennep med hvidtøl

75 g Gule sennepsfrø
1¼ dl Piskefløde
1¼ dl Hvidtøl
½ spsk Æbleeddike
1½ spsk Honning
½ tsk Groft salt

Griseskanke

50 g Blødt smør
2 spsk Finthakket frisk timian
1 spsk Guler sennepsfrø
1 spsk Groft salt
3 Store eller 4 små griseskanke med svær (ca. 6 kg)
1 spsk Groft salt
½ liter Vand

Tilbehør - salat af

400 g Fintsnittet hvidkål
200 g Æbler i mindre stykker og hertil
360 g Groft rugbrød
150 g Syltede agurker

Sådan gør du

Sennep dagen før

  • Kom sennepskornene i en hurtighakker og hak dem til pulver - det meste skal være knust, men der må gerne være lidt hele korn imellem. Bring fløde og hvidtøl i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Hæld blandingen over sennepspulveret, tilsæt eddike, honning og salt og rør senneppen godt sammen. Kom senneppen i et glas med låg og stil den i køleskabet i ca. 1 døgn. Senneppen kan røres op med lidt hvidtøl eller vand, hvis den er for tyk.

Griseskanke

  • Rør smørret godt sammen med timian, sennepskorn og salt. Skær et snit i hver skank - på langs og ind til benet - og åbn dem. Rids sværen i tern. Fordel kryddersmørret på kødsiden, luk skankene og hold dem sammen med bomuldssnor. Gnid sværen med salt. Stil griseskankene i ovnens bradepande og steg dem midt i ovnen i ca. 4½ time ved 175° - traditionel ovn. Kom halvdelen af vandet i bradepanden efter ca. 1 times stegning. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt -bradepanden må ikke blive tør. Dryp med stegesky 3-4 gange. En skank rækker til 2-3 personer.

Senneppen kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

37767 kJ / 9027 kcal

Næringsindhold pr. 100g

574 kJ / 137 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 49,5 % 16,7 g
Kulhydrat: 11,3 % 3,8 g
Fedt: 39,1 % 6,1 g
Alkohol: 0,1 %
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/svineskanke-med-ol-sennep/