Tacos af spidskål
Tacos af spidskål er en smuk og indbydende ret. Normalt bruger man tortillas til tacos, men vi har valgt at lave dem i spidskålsblade. Det giver en lidt lettere ret og på den måde får du masser af de sunde grøntsager og ikke mindst dejlig sprød kål. Tacos af spidskål er gode til aftensmad, men du kan også pakke dem til madpakken. Så er det en god idé at komme det forskellige fyld i bokse, så du ikke har det i hele tasken.
Ingredienser
Rug
160 g
Perlerug eller quinoa (ca. 2 dl)
|
---|
Saltsyltede rødløg
2
Rødløg i tynde strimler (ca. 150 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
2½ spsk
Friskpresset limesaft
|
Tomatdressing
2½ dl
Skyr naturel
|
|
---|---|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
150 g
Tomater i små tern
|
Stegt laks
300 g
Renset laksefilet med skind
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
Tacos af spidskål
8 blade af spidskål (ca. 325 g)
|
|
---|---|
1
Moden avocado i tynde skiver (ca. 125 g)
|
|
1 dl
Krydderurter, fx tallerkensmækker eller brøndkarse
|
|
1 tsk
Sorte sesamfrø
|
Sådan gør du
Rug
Saltsyltede rødløg
Tomatdressing
Stegt laks
Tacos af spidskål
Vend avocadoskiverne med lidt eddike eller limesaft, med mindre du skærer den ud lige før serveringen. Du kan servere de fyldte tacos i tortillapandekager i stedet for kålblade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7529 kJ / 1799 kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 24,8 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 40,5 % | 10,4 g |
Fedt: | 34,7 % | 4,1 g |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.