Tacosalat med sprød kylling

Tacosalat med sprød kylling

35 min
Sprødt med sprødt på. Denne farverige tacosalat har knasende sprødhed fra pankopaneret kylling og tortillachips og saftig sprødhed snackpeber, salatblade og agurk. Tacosalat en knasende fornøjelse.
https://www.arla.dk/opskrifter/tacosalat-med-sprod-kylling/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sprød kylling
  • Skær ca. halvdelen af osten i tynde flager med en kartoffelskræller.
  • Riv resten af osten fint og bland den med rasp, chiliflager og salt i en dyb tallerken.
  • Pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken.
  • Skær kyllingekødet i tern (ca. 2 x 2 cm). Vend kyllingeternene først i æg og derefter i osteblanding - ikke for meget på hver, hvis der skal være til alle. Læg de panerede kyllingestykker på en plade med bagepapir.
  • Fordel eventuel overskydende osteblanding på kyllingeternene og steg dem øverst i ovnen, til de er gyldne og sprøde.
Skyrdressing
  • Vend skyren sammen med salt og vand. Smag til.
Fyld
  • Bland bønner, majskerner, limesaft og salt og anret det i 4 skåle sammen med snackpeber, agurk, salatblade og osteflager. Drys med salt og fordel koriander, chips og de sprøde kyllingetern i skålene.
  • Server med iskold skyrdressing.
Energiindhold for hele retten:

9812 kJ / 2345 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 30,4 % 8 g
Kulhydrat: 36,5 % 9,6 g
Fedt: 33,1 % 4 g

Ingredienser

Sprød kylling
100 g Cheddarost
3 spsk Pankorasp
1 tsk Tørrede chiliflager
¼ tsk Groft salt
1 Æg
300 g Kyllingefilet
Skyrdressing
3 dl Skyr naturel
¾ tsk Groft salt
3 spsk Vand
Fyld
1 dåse Skyllede og afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
400 g Majs
2 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
2 Røde snackpebere i strimler
1 Agurk i tern (ca. 300 g)
1 Hjertesalat delt i blade (ca. 75 g)
¼ tsk Flagesalt
2 dl Frisk koriander
75 g Tortillachips med salt