Tacosalat
45 min

Tacosalat

Tacosalat er Tex-Mex mad, der er mexikansk mad, som har været en tur omkring USA (Texas), før den bredte sig til resten af verden.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tacosalat

Tacosalat er Tex-Mex mad, der er mexikansk mad, som har været en tur omkring USA (Texas), før den bredte sig til resten af verden.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g quinoa (ca. 2 dl)

Flanksteak

  • 1 spsk rapsolie
  • ½ flanksteak
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tacosalat

  • 1 dåse røde kidneybønner i saltlage
  • 250 g cherrytomater i kvarte
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 grøn peberfrugt i tern
  • 200 g majskerner fra dåse eller optøede, frosne
  • 2 finthakkede rødløg
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 3 spsk grofthakkede friske korianderblade
  • 50 g tortillachips - let knuste

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt quinoa under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad quinoaen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Flanksteak

Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme ca. 12 min. - vend kødet af og til. Tag flanksteaken op og hold den varm.

Tacosalat

Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte. Bland tomater og chili og læg blandingen i bunden af en skål (gerne en glasskål med høje sider). Læg herefter et lag quinoa, et lag peberfrugt, et lag majs, et lag løg og et lag bønner. Dryp limesaft på bønnerne og drys med salt. Læg fraiche og koriander på toppen og drys med chips.

Skær kødet i tynde skiver og server det sammen med tacosalaten.

Tips

Tacosalaten kan laves lidt før den skal spises, bare man venter med fraiche, koriander og chips til lige før serveringen.

Salaten kan også anrettes i et fad. Læg en stribe af hver ingrediens, så man selv kan vælge, hvad man vil have.

Server evt. chilisauce til salaten.

Steg en hel flanksteak (den vejer 400-600 g). Brug resten af kødet til pålæg. Eller til næste dags aftensmad i pitabrød med salat og dressing.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print