Tacosalat - Opskrifter - Arla

Tacosalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

45 min

Tacosalat er Tex-Mex mad, der er mexikansk mad, som har været en tur omkring USA (Texas), før den bredte sig til resten af verden.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g quinoa (ca. 2 dl)

Flanksteak

  • 1 spsk rapsolie
  • ½ flanksteak (ca. 250 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tacosalat

  • 1 dåse røde kidneybønner (ca. 420 g)
  • 250 g cherrytomater i kvarte
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 grøn peberfrugt i tern (ca. 150 g)
  • 200 g majskerner fra dåse eller optøede, frosne
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 3 spsk grofthakkede friske korianderblade
  • 50 g tortillachips med salt - let knuste

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt quinoa under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad quinoaen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Flanksteak

Lad imens olien blive varm i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme ca. 12 min. - vend kødet af og til. Tag flanksteaken op og hold den varm.

Tacosalat

Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte. Bland tomater og chili og læg blandingen i bunden af en skål (gerne en glasskål med høje sider). Læg herefter et lag quinoa, et lag peberfrugt, et lag majs, et lag løg og et lag bønner. Dryp limesaft på bønnerne og drys med salt. Læg fraiche og koriander på toppen og drys med chips.

Skær kødet i tynde skiver og server det sammen med tacosalaten.

Tips

Tacosalaten kan laves lidt før den skal spises, bare du venter med fraiche, koriander og chips til lige før serveringen.
Salaten kan også anrettes i et fad. Læg en stribe af hver ingrediens, så man selv kan vælge, hvad man vil have.
Server evt. chilisauce til salaten.
Steg en hel flanksteak (den vejer 400-600 g). Brug resten af kødet til pålæg. Eller til næste dags aftensmad i pitabrød med salat og dressing.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: