Tacotærte

Tacotærte

1 time
En hot og hurtig tacotærte, en dag du har lyst til at pirre lidt til smagsløgene. Du kan skrue yderligere op for styrken, alt efter hvor mange jalapenos du kommer i tærten - eller serverer til.

Sådan gør du

Tacotærte
  • Tryk tærtedejen ned i en smurt tærteform og forbag den i 10 min. midt i ovnen.
  • Kom imens smørret i en pande og steg kødet ved kraftig varme og under omrøring, til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt krydderier og vand og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt squash, løg og jalapenos og steg i ca. 1 min. Smag til og kom fyldet i den forbagte tærtebund.
  • Pisk æg og mælk sammen og vend halvdelen af osten i. Hæld æggeblandingen over fyldet og drys resten af osten over.
  • Læg tomaterne på toppen og tryk dem let ned i fyldet. Bag tærten færdig midt i ovnen.
Bagetid
  • Forbagning: 10 min. ved 225° - tradtionel ovn. Bagning: ca. 25 min. ved 225° - tradtionel ovn.
Mere inspiration

Måske er denne pizzatærte også noget for dig?

Pizzatærte
1 time
Pizzatærte
(126)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11173 kJ / 2670 kcal

Næringsindhold pr. 100g

717 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 24,5 % 10,3 g
Kulhydrat: 19 % 8 g
Fedt: 56,5 % 10,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Tacotærte
Rund tærtedej
1 pakke
Blødt smør - til tærteformen
10 g
Smør
15 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
350 g
Stødt spidskommen
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Tørret oregano
1 tsk
Mild paprika
1 tsk
Vand
1 dl
Grøn squash i tern (275g)
1
Zittauerløg i tern
1
Finthakket syltede jalapenos
1 spsk
Æg
3
Mælk
2 dl
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
175 g
Cherrytomater på stilk
200 g
Tilbehør
Blandede babysalatblade
Syltede jalapenos