Tacotærte

1 time
Tacotærte

En hot og hurtig tacotærte, en dag du har lyst til at pirre lidt til smagsløgene. Du kan skrue yderligere op for styrken, alt efter hvor mange jalapenos du kommer i tærten - eller serverer til.

Ingredienser

Tacotærte

1 pakke Rund tærtedej
10 g Blødt smør - til tærteformen
15 g Smør
350 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
1 tsk Tørret oregano
1 tsk Mild paprika
1 dl Vand
1 Grøn squash i tern (275g)
1 Løg i tern
1 spsk Finthakket syltede jalapenos
3 Æg
2 dl Mælk
175 g Revet tex mex ost
200 g Cherrytomater på stilk

Tilbehør

Babysalatblade
Syltede jalapenos

Sådan gør du

Tacotærte

  • Tryk tærtedejen ned i en smurt tærteform og forbag den i 10 min. midt i ovnen ved 225° - traditionel ovn.
  • Kom imens smørret i en pande og steg kødet ved kraftig varme og under omrøring, til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt krydderier og vand og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt squash, løg og jalapenos og steg i ca. 1 min. Smag til og kom fyldet i den forbagte tærtebund.
  • Pisk æg og mælk sammen og vend halvdelen af osten i. Hæld æggeblandingen over fyldet og drys resten af osten over.
  • Læg tomaterne på toppen og tryk dem let ned i fyldet. Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11177 kJ / 2671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

715 kJ / 171 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 24,5 % 10,3 g
Kulhydrat: 19 % 8 g
Fedt: 56,5 % 10,9 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/tacotarte/