Tapas med ost, æble og parmaskinke

Tapas med ost, æble og parmaskinke

30 min
Prøv denne lækre tapas med ost, æble og parmaskinke. Tankerne bliver sendt mod de spanske himmelstrøg ved hver velsmagende bid!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 3 min. ved 225°.

  • Halver æblerne og befri dem for stilk og kernehus. Skær hver halvdel i 4 skiver - kasser endeskiverne. Skær osten i 8 stykker.
  • Fordel, i nævnte rækkefølge, sammenfoldet skinke, æbleskive, ost og til sidst æbleskive. Stil spyddene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til osten lige begynder at smelte. Tag spyddene ud og stik dem i de ristede rugbrødsstykker. Pynt med basilikum og server straks.
Energiindhold for hele retten:

4601 kJ / 1100 kcal

Næringsindhold pr. 100g

791 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 21 % 9,8 g
Kulhydrat: 31 % 14,4 g
Fedt: 48 % 10,3 g

Ingredienser

2 Æbler, fx elstar
100 g Hvidskimmelost
8 Træspyd (10-12 cm lange)
8 skiver Parmaskinke eller chorizopølse
2 skiver Ristet rugbrød i kvarte
Pynt
Frisk basilikum