Tærte med løg og kantareller

Tærte med løg og kantareller

60+ min
Enkel klassisk tærte med fyld af ost og fløde. På toppen en blanding af kantareller og stegte løg. Toppingen kan varieres efter årstid og humør.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 20 min ved 200° - varmluft

Bagning:

Ca. 25 min ved 200° - varmluft

Tærtedej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen evt. med et par dråber vand. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. 30 min. Prik huller i bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Tærtefyld
  • Fordel osten på tærtebunden, mens den stadig er varm. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld flødeblandingen over. Bag tærten midt i oven. Tag den ud og lad den køle af på en bagerist.
Svampe-løgblandingen
  • Lad smørret gyldne i en pande. Steg løg og kantareller ved jævn varme, og under omrøring, i ca. 10 min. Hæld svampe-løgblandingen oven på den lune tærte. Pynt evt. med krydderurter og server med grøn salat.
Energiindhold for hele retten:

13072 kJ / 3124 kcal

Næringsindhold pr. 100g

949 kJ / 227 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8,6 % 4,8 g
Kulhydrat: 20 % 11,2 g
Fedt: 71,4 % 18,3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Tærtedej
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
125 g Smør
Tærtefyld
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
3 Æg
2½ dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Svampe-løgblanding
15 g Smør
1 Zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)
200 g Rensede kantareller
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Friske krydderurter, fx kørvel
Tilbehør
300 g Grøn salat
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk