Tærte med løg og kantareller
60+ min

Tærte med løg og kantareller

Enkel klassisk tærte med fyld af ost og fløde. På toppen en blanding af kantareller og stegte løg. Toppingen kan varieres efter årstid og humør.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tærte med løg og kantareller

Enkel klassisk tærte med fyld af ost og fløde. På toppen en blanding af kantareller og stegte løg. Toppingen kan varieres efter årstid og humør.

Antal portioner

Tærtedej

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 125 g smør

Tærtefyld

Svampe-løgblanding

  • 15 g smør
  • 1 zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)
  • 200 g rensede kantareller
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • spansk kørvel

Tilbehør

  • 300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Tærtedej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen evt. med et par dråber vand. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. 30 min. Prik huller i bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Tærtefyld

Fordel osten på tærtebunden, mens den stadig er varm. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld flødeblandingen over. Bag tærten midt i oven. Tag den ud og lad den køle af på en bagerist.

Svampe-løgblandingen

Lad smørret gyldne i en pande. Steg løg og kantareller ved jævn varme, og under omrøring, i ca. 10 min. Hæld svampe-løgblandingen oven på den lune tærte. Pynt med kørvel og server med grøn salat.

Forbagning

Ca. 20 min ved 200° - varmluft

Bagning

Ca. 25 min ved 200° - varmluft

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 69 %
Print

Vin match

Løg og svampe fungerer rigtig godt med druen pinot gris, når den dyrkes i Alsace. Se bag på flasken hvor sød vinen er - den skal være i den tørre ende.

Læs mere om vin til mad