Tærte med løg og kantareller
1 time 5 min
•
Enkel klassisk tærte med fyld af ost og fløde. På toppen en blanding af kantareller og stegte løg. Toppingen kan varieres efter årstid og humør.
Ingredienser
Tærtedej
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
125 g
Smør
|
Tærtefyld
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
3
Æg
|
|
2½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Svampe-løgblanding
15 g
Smør
|
|
---|---|
1
Løg i tynde skiver (ca. 75 g)
|
|
200 g
Rensede kantareller
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Friske krydderurter, fx kørvel
|
---|
Tilbehør
300 g
Grøn salat
|
---|
Sådan gør du
Forbagning:
Ca. 20 min ved 200° - varmluft
Bagning:
Ca. 25 min ved 200° - varmluft
Tærtedej
Tærtefyld
Svampe-løgblandingen
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12887 kJ / 3080 kcal
Næringsindhold pr. 100g
935 kJ / 224 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 8,7 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 20,3 % | 11,2 g |
Fedt: | 71 % | 18 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.