Tærte med løg og kantareller

1 time 5 min
Tærte med løg og kantareller

Enkel klassisk tærte med fyld af ost og fløde. På toppen en blanding af kantareller og stegte løg. Toppingen kan varieres efter årstid og humør.

Ingredienser

Tærtedej

175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
125 g Smør

Tærtefyld

75 g Revet cheddar- og maasdammerost
3 Æg
2½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Svampe-løgblanding

15 g Smør
1 Løg i tynde skiver (ca. 75 g)
200 g Rensede kantareller
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Friske krydderurter, fx kørvel

Tilbehør

300 g Grøn salat

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 20 min ved 200° - varmluft

Bagning:

Ca. 25 min ved 200° - varmluft

Tærtedej

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen evt. med et par dråber vand. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. 30 min. Prik huller i bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Tærtefyld

  • Fordel osten på tærtebunden, mens den stadig er varm. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld flødeblandingen over. Bag tærten midt i oven. Tag den ud og lad den køle af på en bagerist.

Svampe-løgblandingen

  • Lad smørret gyldne i en pande. Steg løg og kantareller ved jævn varme, og under omrøring, i ca. 10 min. Hæld svampe-løgblandingen oven på den lune tærte. Pynt evt. med krydderurter og server med grøn salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12887 kJ / 3080 kcal

Næringsindhold pr. 100g

935 kJ / 224 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8,7 % 4,8 g
Kulhydrat: 20,3 % 11,2 g
Fedt: 71 % 18 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/tarte-med-log-og-kantareller/