Tærte med løg og kantareller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Enkel klassisk tærte med fyld af ost og fløde. På toppen en blanding af kantareller og stegte løg. Toppingen kan varieres efter årstid og humør.

Ingredienser

Antal portioner

Tærtedej

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 125 g smør

Tærtefyld

Svampe-løgblanding

  • 15 g smør
  • 1 zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)
  • 200 g rensede kantareller
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • spansk kørvel

Tilbehør

  • 300 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen evt. med et par dråber vand. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. 30 min. Prik huller i bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Tærtefyld

Fordel osten på tærtebunden, mens den stadig er varm. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld flødeblandingen over. Bag tærten midt i oven. Tag den ud og lad den køle af på en bagerist.

Svampe-løgblandingen

Lad smørret gyldne i en pande. Steg løg og kantareller ved jævn varme, og under omrøring, i ca. 10 min. Hæld svampe-løgblandingen oven på den lune tærte. Pynt med kørvel og server med grøn salat.

Forbagning

Ca. 20 min ved 200° - varmluft

Bagning

Ca. 25 min ved 200° - varmluft

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 69 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Løg og svampe fungerer rigtig godt med druen pinot gris, når den dyrkes i Alsace. Se bag på flasken hvor sød vinen er - den skal være i den tørre ende.

Læs mere om vin til mad