Tatar
&format=webp)
Tatar, en ægte dansk klassiker, eller i hvert fald en klassiker. For selvom tatar er en spise, der er at finde på rigtig mange danske spisekort, så serveres der tatar i stort set hele den vestlige verden. Tatar er råt oksekød, der kan severes med forskelligt tilbehør. Her serveres tataren med rå løg, kapers, syltede rødbeder, peberrod, couditioner og selvfølgelig en rå æggeblomme. Tatar er ikke for alle, men dem der er til det, elsker det.
Ingredienser
Tatar
400 g
Tatar - hakket oksekød 2-3 % fedt, fx fra inderlår eller tykstegsfilet
|
|
---|---|
4 skiver
Ristet rugbrød (ca. 250 g)
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dl
Grofthakkede, små cornichoner (ca. 125 g)
|
|
1
Grofthakkede rødløg (ca. 100 g)
|
|
2 dl
Grofthakkede syltede rødbeder (ca. 140 g)
|
|
4 spsk
Kapers (ca. 45 g)
|
|
4
Æggeblommer
|
|
Revet peberrod (ca. 25 g)
|
Sådan gør du
Tatar
Hvis det bliver for meget med det rå kød, så kan man jo lige vende bøffen ganske kort på panden, og servere en udgave af tatar, der minder lidt mere om bøf lindström eller pariserbøf.
Husk at bruge rigtigt tatarkød - altså hakkekød der er beregnet til at blive spist råt. Køb det eventuelt ved din slagter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7072 kJ / 1690 kcal
Næringsindhold pr. 100g
615 kJ / 147 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 26,5 % | 9,6 g |
Kulhydrat: | 37,4 % | 13,5 g |
Fedt: | 36,1 % | 6 g |
