Tigerrejer i asiatisk tomatsauce med ingefærris
45 min
•
Ingefær, citrongræs, lime og chilisauce giver retten sit asiatiske præg. Retten er nem at tilberede og smager supergodt!
Ingredienser
Ingefærris
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket løg
|
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
|
1½ spsk
Finthakket frisk ingefær
|
|
|
4 dl
Jasminris (ca. 320 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
6 dl
Vand
|
Tigerrejer i tomatsauce
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
2
Små fintsnittede fed hvidløg
|
|
|
400 g
Pillede rå tigerrejer
|
|
|
3
Citrongræs
|
|
|
2
Grofthakkede rødløg
|
|
|
1
Grøn squash i halve skiver (ca. 1 cm)
|
|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
|
2 dl
Tomat passata - mosede tomater
|
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
|
2 tsk
Sød chilisauce
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
Pynt
|
Frisk basilikum
|
|---|
Sådan gør du
Ingefær-ris
Tigerrejer i tomatsauce
Ved serveringen
Tip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
402 kJ / 96 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,5 g |
| Protein: | 4,3 g |
| Fedt: | 3,1 g |
| Kulhydrat: | 12,6 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.