Tigerrejer i asiatisk tomatsauce med ingefærris

Tigerrejer i asiatisk tomatsauce med ingefærris

45 min
Ingefær, citrongræs, lime og chilisauce giver retten sit asiatiske præg. Retten er nem at tilberede og smager supergodt!
https://www.arla.dk/opskrifter/tigerrejer-i-asiatisk-tomatsauce-med-ingefarris/

Sådan gør du

Ingefær-ris
  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i ca. 1 min. Tilsæt ris, salt og vand og vend godt rundt. Bring risene i kog og lad dem koge ved jævn varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag risene af varmen og lad dem trække, stadig tildækket, i ca. 12 min.
Tigerrejer i tomatsauce
  • Lad 1 spsk af olien blive godt varm i en sauterpande. Steg hvidløg og rejer i ca. 3 min. og tag rejerne op og hold dem varme. Skær top og bund af citrongræsstilkene, og fjern det yderste lag. Knus citrongræsset let, fx med bunden af en flaske, uden at det går i stykker. Lad resten af oliven blive godt varm i sauterpanden. Steg citrongræs og rødløg i ca. 1 min. Tilsæt squash og tomater og steg videre i ca. 2 min. Kom mosede tomater, fløde, chilisauce, rejer, salt, peber og limesaft i og bring det i kog. Smag til.
Ved serveringen
  • Anret tigerrejerne i en skål og drys med basilikum. Server ris og lime i både til.
Tip
  • Citrongræs giver masser af smag til retten, men sorter dem fra, når I spiser maden.
Energiindhold for hele retten:

10242 kJ / 2448 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 17,9 % 4,5 g
Kulhydrat: 53 % 13,2 g
Fedt: 29,1 % 3,3 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Ingefærris
2 spsk Olivenolie
1 Finthakket løg
1 Lille knust fed hvidløg
1½ spsk Finthakket frisk ingefær
320 g Jasminris (ca. 4 dl)
1 tsk Groft salt
6 dl Vand
Tigerrejer i tomatsauce
2 spsk Olivenolie
2 Små fintsnittede fed hvidløg
400 g Pillede rå tigerrejer
3 Citrongræs
2 Grofthakkede rødløg
1 Grøn squash i halve skiver (ca. 1 cm)
250 g Cherrytomater i halve
2 dl Mosede tomater
¼ liter Madlavningsfløde
2 tsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Friskpresset limesaft
Pynt
Frisk basilikum