Toast med flødeost og chia-hindbærkompot

15 min
Toast med flødeost og chia-hindbærkompot

Ristet surdejsbrød smurt med cremet flødeost og kompot af hindbær med chiafrø. Lækkert til morgenmad eller eftermiddagskaffen.

Ingredienser

Chia-hindbærkompot

100 g Frosne hindbær
1 spsk Flydende honning
1 spsk Chiafrø
2 skiver Surdejsbrød
50 g Flødeost

Sådan gør du

Chia-hindbærkompot

  • Kom hindbærrene i en gryde og bring dem i kog. Kog ved svag varme og uden låg i ca. 2 min.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt honning og chiafrø.
  • Kom kompotten i en skål og lad den stå ca. 10 min.
  • Rist brødskiverne og smør dem med flødeost.
  • Top med lun eller afkølet chia-hindbærkompot.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2349 kJ / 561 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 10,6 % 4,9 g
Kulhydrat: 60,4 % 27,6 g
Fedt: 29 % 6,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/toast-med-flodeost-og-chia-hindbarkompot/