Toast med flødeost og chia-hindbærkompot

Toast med flødeost og chia-hindbærkompot

15 min
Ristet surdejsbrød smurt med cremet flødeost og kompot af hindbær med chiafrø. Lækkert til morgenmad eller eftermiddagskaffen.

Sådan gør du

Chia-hindbærkompot
  • Kom hindbærrene i en gryde og bring dem i kog. Kog ved svag varme og uden låg i ca. 2 min.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt honning og chiafrø.
  • Kom kompotten i en skål og lad den stå ca. 10 min.
  • Rist brødskiverne og smør dem med flødeost.
  • Top med lun eller afkølet chia-hindbærkompot.
Energiindhold for hele retten:

2351 kJ / 562 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 10,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 59,7 % 27,4 g
Fedt: 29,5 % 6,2 g

Ingredienser

Chia-hindbærkompot
100 g Frosne hindbær
1 spsk Flydende honning
1 spsk Chiafrø
2 skiver Surdejsbrød
50 g Flødeost