Tomatpizza

Tomatpizza

1 time
Server tomatpizzaen med majssalat i små skåle, grøn salat og agurkestave.

Sådan gør du

Pizzabund
  • Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (gem lidt pizzamel). Slå dejen godt sammen og dæk skålen. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Lad tomaterne dryppe af i en sigte over en skål (gem saften). Hak tomaterne fint og bland dem med sukker og salt.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 30 cm). Læg dejpladen på et stykke bagepapir. Smør de hakkede tomater på bunden og fordel ost og baconstykker. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen.
Majssalat
  • Vend majskerner, saft fra tomaterne, chilisauce og salt sammen. Smag til og server majssalaten i små skåle sammen med grøn salat, agurkestave og tomatpizza.
Bagetid
  • Ca. 12 min. ved 250° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Du kan have pizzabunde klar i fryseren - så er det nemt at bage pizza selv.

Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(469)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9170 kJ / 2192 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,9 % 7 g
Kulhydrat: 50,9 % 15,7 g
Fedt: 26,2 % 3,7 g

Ingredienser

Pizzabund
Gær
10 g
Vand - lillefingervarmt
2 dl
Olivenolie
½ spsk
Groft salt
½ tsk
Fuldkornsspeltmel (ca. 1dl)
60 g
Pizzamel (ca. 4 dl)
225 g
Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Sukker
½ tsk
Groft salt
½ tsk
200 g
Stegt bacon i små stykker (af 125 g rå bacon)
50 g
Majssalat
Majs
300 g
Sød chilisauce
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Grøn salat, fx rucola og babyspinatblade - og
100 g
Agurk i stave
½