Tomatpizza
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift

Tomatpizza

Server tomatpizzaen med majssalat i små skåle, grøn salat og agurkestave.
Nøglehulsmærket opskrift
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomatpizza

Nøglehulsmærket opskrift

Server tomatpizzaen med majssalat i små skåle, grøn salat og agurkestave.

Antal portioner

Pizzabund

  • 10 g gær
  • 2 dl vand - lillefingervarmt
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 60 g fuldkornsspeltmel (ca. 1dl)
  • 225 g pizzamel (ca. 4 dl)
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt

Majssalat

  • 300 g majskerner
  • 2 spsk sød chilisauce
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 100 g grøn salat, fx rucola og babyspinatblade - og
  • ½ agurk i stave

Fremgangsmåde:

Pizzabund

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (gem lidt pizzamel). Slå dejen godt sammen og dæk skålen. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Lad tomaterne dryppe af i en sigte over en skål (gem saften). Hak tomaterne fint og bland dem med sukker og salt.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 30 cm). Læg dejpladen på et stykke bagepapir. Smør de hakkede tomater på bunden og fordel ost og baconstykker. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen.

Majssalat

Vend majskerner, saft fra tomaterne, chilisauce og salt sammen. Smag til og server majssalaten i små skåle sammen med grøn salat, agurkestave og tomatpizza.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 21 %
Print