Tomatpizza

Tomatpizza

1 time
Server tomatpizzaen med majssalat i små skåle, grøn salat og agurkestave.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 12 min. ved 250° - traditionel ovn.

Pizzabund
  • Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (gem lidt pizzamel). Slå dejen godt sammen og dæk skålen. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Lad tomaterne dryppe af i en sigte over en skål (gem saften). Hak tomaterne fint og bland dem med sukker og salt.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 30 cm). Læg dejpladen på et stykke bagepapir. Smør de hakkede tomater på bunden og fordel ost og baconstykker. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen.
Majssalat
  • Vend majskerner, saft fra tomaterne, chilisauce og salt sammen. Smag til og server majssalaten i små skåle sammen med grøn salat, agurkestave og tomatpizza.
Energiindhold for hele retten:

9151 kJ / 2187 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,9 % 7,1 g
Kulhydrat: 51,1 % 15,7 g
Fedt: 26 % 3,7 g
Mere inspiration

Du kan have pizzabunde klar i fryseren - så er det nemt at bage pizza selv.

Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(495)

Ingredienser

Pizzabund
10 g Gær
2 dl Vand - lillefingervarmt
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
60 g Fuldkornsspeltmel (ca. 1dl)
225 g Pizzamel (ca. 4 dl)
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
200 g Revet mozzarellaost
50 g Stegt bacon i små stykker (af 125 g rå bacon)
Majssalat
300 g Majs
2 spsk Sød chilisauce
½ tsk Groft salt
Tilbehør
100 g Grøn salat, fx rucola og babyspinatblade - og
½ Agurk i stave