Tomatsalsa
15 min
•
Arbejdstid: 15 min
•

Tomatsalsa - en utrolig nem og smagfuld salsa, der passer perfekt som tilbehør til stort set alle mexicanske retter. Den kræver få ingredienser og kan nemt tilpasses med dine foretrukne krydderier – f.eks. koriander, persille eller basilikum. Dette er en god grundopskrift på tomatsalsa, som du let kan give ekstra kant ved at tilsætte chili, mango eller agurk – alt efter hvad du har lyst til.
Ny
Ingredienser
5
Tomater skåret i små tern
|
|
---|---|
½
Lille finthakket rødløg
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
½ - 1
Finthakket grøn chilipeber (alt efter styrke)
|
|
2 tsk
Finthakket krydderurter, fx frisk koriander, persille eller basillikum
|
|
1- 2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
1½ tsk
Salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er du vild med mango? Så kan du tilføje ½ -1 mango skåret i små tern og vende i. Det giver en god sødme. Du kan også vælge at tilsætte 1 agurk i små tern.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17 kJ / 4 kcal
Næringsindhold pr. 100g
77 kJ / 18 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 10 % | 0,5 g |
Fedt: | 0 % | |
Kulhydrat: | 90 % | 4,1 g |
