Tomatsalsa
15 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
En skøn frisk tomatsalsa der passer perfekt som tilbehør til stort set alle mexicanske retter. Den kræver få ingredienser og kan nemt tilpasses med dine foretrukne krydderurter. Opskriften er en god grundopskrift på en tomatsalsa, som nemt kan varieres med forskellige krydderurter, peppes op med ekstra chili eller tilsættes fx mango eller agurk for sødme og variation.
Ingredienser
|
5
Tomater i små tern
|
|
|---|---|
|
½
Lille finthakket rødløg
|
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
|
½
Finthakket grøn chilipeber
|
|
|
2 tsk
Finthakkede krydderurter, fx frisk koriander, persille eller basillikum
|
|
|
1½ tsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
1½ tsk
Salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Tomatsalsaen kan vendes med små tern af mango eller agurk - eller begge dele.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
78 kJ / 19 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 0,9 g |
| Fedt: | 0,1 g |
| Kulhydrat: | 3,5 g |