Tomatsuppe med fraiche

Tomatsuppe med fraiche

30 min
Enkel, nærende og smagfuld tomatsuppe med kold fraiche.

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde. Svits løg, gulerod og hvidløg ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - eller til gulerødderne er møre. Blend suppen ved hurtigste hastighed til suppen er glat. Bring atter suppen i kog. Smag til og server med fraiche og brød.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3305 kJ / 790 kcal

Næringsindhold pr. 100g

202 kJ / 48 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,8 % 2 g
Kulhydrat: 57,6 % 6,8 g
Fedt: 25,6 % 1,4 g

Ingredienser

Olivenolie
½ spsk
Zittauerløg i grove stykker (ca. 150 g)
2
Gulerod i mindre stykker (ca. 75 g)
1
Små grofthakkede fed hvidløg
2
Hakkede tomater (ca. 800 g)
2 dåser
Hønsebouillon
3 dl
Æbleeddike
1 spsk
Groft salt
1½ tsk
Mild paprika
1 tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Friske timiankviste
Tilbehør
1½ dl
Groft brød
125 g