Tomatsuppe med quinoa og grillet grønt
30 min

Tomatsuppe med quinoa og grillet grønt

Quinoa er et lille frø som har fået tilnavnet vegetarernes kaviar. Prøv den her i denne skønne vegetarsuppe.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomatsuppe med quinoa og grillet grønt

Quinoa er et lille frø som har fået tilnavnet vegetarernes kaviar. Prøv den her i denne skønne vegetarsuppe.

Antal portioner
  • 175 g rød eller sort quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ groft salt

Grillet grønt

  • 1 grøn squash i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt i tynde stave
  • 1 gul peberfrugt i tynde stave
  • 1 stort zittauerløg i tynde både

Grillet grønt fortsat

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af.

Grillet grønt

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill løgene i ca. 1 min. - vend dem et par gange. Tag løgene op og grill squash og peberfrugt på samme måde i ca. 3 min.

Kom imens suppe og vand i en tykbundet gryde. Bring suppen i kog under omrøring. Smag evt. suppen til med salt og peber.

Grillet grønt fortsat

Mos osten med en gaffel og bland den med persille, citronskal og de grillede grøntsager.

Anret quinoa og de grillede grøntsager i varme skåle. Hæld suppen over og server sammen med brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 26 %
Print