Tonkatsu
30 min
•
&format=webp)
Tonkatsu er navnet på en japansk specialitet, der er en sprød paneret schnitzel, som skæres i skiver og serveres med tonkatsusauce - en sojasauce bestående af ketchup, soja, worcestershiresauce og sambal oelek. Tonkatsu serveres her med jasminris og en sprød kålsalat.
Ingredienser
Tonkatsusauce
½ dl
Tomatketchup
|
|
---|---|
2 spsk
Worcestershiresauce
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
2 spsk
Sambal oelek
|
|
1 spsk
Sukker
|
Japansk kålsalat
1½ dl
Fraiche
|
|
---|---|
1½ spsk
Sojasauce
|
|
2 tsk
Sesamolie
|
|
½ tsk
Salt
|
|
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
1
Strimlet gulerod (ca. 125 g)
|
|
1
Fintsnittet salatløg (ca. 75 g)
|
Tonkatsu
600 g
Skinkeschnitzler
|
|
---|---|
2 dl
Pankorasp
|
|
1
Æg
|
|
½ dl
Hvedemel
|
|
1 tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
40 g
Smør
|
Til servering
4 dl
Jasminris - koges (ca. 320 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Sorte sesamfrø
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
Sådan gør du
Tonkatsusauce
Japansk kålsalat
Tonkatsu
Hvis du bliver helt vild med tonkatsusaucen, så lav en større portion og prøv den til andre retter - fx kylling eller fisk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15624 kJ / 3734 kcal
Næringsindhold pr. 100g
616 kJ / 147 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 19,7 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 46,2 % | 16,8 g |
Fedt: | 34,1 % | 5,7 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
