Tørrede æble- og pæreringe

8 timer
Arbejdstid: 15 min
Tørrede æble- og pæreringe

Tørrede æble- og pæreringe er et dejligt alternativ til traditionelle snacks. De tørrede syrlige æbler og faste, modne pærer gør sig fantastisk som snack og mellemmåltid. Prøv at tørre æble- og pæreringe selv - og nyd de hjemmelavede snacks med god samvittighed. Også et godt indslag i madpakken.

Ingredienser

Tørrede æble- og pæreringe

5 Syrlige æbler
5 Faste, modne pærer
2 spsk Friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Tørrede æble- og pæreringe

  • Skræl æbler og pærer og fjern kernehusene med en kernehusudstikker. Skær frugten i ca. ¾ cm tykke skiver.
  • Læg dem i vand med citronsaft, efterhånden som de er klar.
  • Læg frugtskiverne tæt, men ikke overlappende, på bageplader med rene viskestykker.
  • Stil pladerne i ovnen og tør frugten, stadig på viskestykkerne ca. 6-8 timer ved 75° - gerne varmluft - indtil frugtringene er gummiagtige.
  • Lad dem eftertørre i ovnen, mens den bliver kold.

I stedet for æbler og pærer kan du anvende blommer og nektariner. Æble- og pæreringe kan opbevares køligt og tørt i kagedåser med tætsluttende låg - i ca. 1 uge.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2717 kJ / 649 kcal

Næringsindhold pr. 100g

193 kJ / 46 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 1,5 % 0,2 g
Kulhydrat: 96,6 % 11 g
Fedt: 1,9 % 0,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/torrede-able--og-pareringe/