Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt
10 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
Prøv denne opskrift på tørsaltet torsk - det er en let og lækker forret, der kan gøre det ud for den traditionelle nytårstorsk eller bare imponere de gæster, der skal forkæles med mere end en ret.
Ingredienser
|
300 g
Torskefilet uden skind og ben (frosset min. 24 timer)
|
|
|---|---|
|
½ spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1 tsk
Sukker
|
Rugbrødschips
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
6
Meget tynde skiver rugbrød (ca. 50 g)
|
|
|
2 tsk
Flagesalt
|
På dagen - sennepscreme
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Dijon-honningsennep
|
|
|
1½ tsk
Grov sennep
|
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
3 stilke
Bladselleri (ca. 150 g)
|
|
|---|---|
|
1½
Rødt æble i meget tynde både, fx coxorange (ca. 200 g)
|
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
Pynt
|
Rød skovsyre
|
|---|
Sådan gør du
Dagen før - saltning af torsk
Rugbrødschips
På dagen - sennepscreme
Anretning af tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
601 kJ / 144 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 6,4 g |
| Fedt: | 9,5 g |
| Kulhydrat: | 8,3 g |