Torsk med lufttørret skinke

Torsk med lufttørret skinke

45 min
Den krydrede skinke passer flot til den milde torskefilet.
https://www.arla.dk/opskrifter/torsk-med-lufttorret-skinke/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 12 min. ved 250°.

  • Vend forsigtigt fraiche, ravigottesauce, timian, chili og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Rens, skyl og tør imens torskefileten. Skær kødet ud til 4 "bøffer" - eller saml det, hvis det er små fileter. Drys fiskekødet med timianblade og peber og pak det ind i de tynde skinkeskiver. Læg fiskebøfferne på en plade med bagepapir og steg dem øverst i ovnen.
Tip
  • Fiskebøfferne kan også laves med lyssej eller fileter af fladfisk.
Energiindhold for hele retten:

8831 kJ / 2111 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 28,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 46,1 % 9,2 g
Fedt: 25,1 % 2,3 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

4 dl Fraiche
2 spsk Ravigottesauce
1 spsk Finthakket frisk timian
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
500 g Torskefilet uden skind
2 tsk Frisk timian
Friskkværnet peber
4 skiver Parmaskinke (ca. 50 g)
Tilbehør
300 g Dampede gulerødder
300 g Dampede porrer
1 kg Kogte kartofler