Torsk på bund af æble og selleri

Nøglehulsmærket opskrift

Torsk på bund af æble og selleri

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

Nøglehulsmærket opskrift

En dejlig forret med et væld af forskellige smage. Det syrlige æble og den søde knoldselleri passer perfekt til fiskens milde smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g renset torskefilet
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g knoldselleri i tern (ca. 1 x 1 x 1 cm)
  • 20 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde æbler, skåret i små tern (ca. 250 g)
  • 2 spsk grofthakkede kapers
  • 2½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • 10 g smør
  • ½ tsk honning
  • 25 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 fintstrimlet hjertesalat (ca. 100 g)

Pynt

  • rødt æble
  • fintstrimlet hjertesalat

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg torskefileterne i et ovnfast fad og krydr med groft salt. Lad fisken trække i ca. ½ time og bag den derefter midt i ovnen. Lad torskefileterne køle helt af og skær dem i passende stykker.

Vend knoldselleriternene i smørret og fordel dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber og bag midt i ovnen. Lad ternene køle af og vend dem i kvark sammen med kapers og æble - gem lidt æbletern til pynt.

Smelt smør og honning ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt valnødderne og svits dem i ca. 3 min, eller til de er gyldne.

Anret knoldselleriblandingen på en bund af hjertesalat - gem lidt salat til pynt. Fordel torskefiletstykkerne oven på og drys med valnødderne. Pynt til sidst med valnødder, æbletern og salat.

Bagetid for torsk

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for knoldselleri

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: