Torskemousse
60+ min

Torskemousse

Torskemousse er en lækker opskrift der egner sig fantastisk som forret til fest. Glæd dig til at sætte tænderne i denne mousse lavet på dejlig frisk torksefilet.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Torskemousse

Torskemousse er en lækker opskrift der egner sig fantastisk som forret til fest. Glæd dig til at sætte tænderne i denne mousse lavet på dejlig frisk torksefilet.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 kg frisk torskefilet
  • ½ liter vand
  • 3 tsk groft salt
  • 6 hvide peberkorn
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Cremefraiche-sauce

Pynt

  • brøndkarse
  • både af citroner

Tilbehør

  • 250 g flutes eller ristet brød
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

Fjern evt. ben fra torskefileterne. Bring vand, salt, peberkorn og citronsaft i kog, og damp fileterne under tætsluttende låg 4-5 min. Tag fileterne op i en sigte og afkøl dem hurtigt.

Rør fraiche med hakket dild og persille og bland torskekødet i. Smag til med salt og peber. Kom moussen i en oliesmurt form (ca. 1 liter). Dæk med alufolie og stil formen i køleskabet ca. 1 døgn.

Cremefraiche-sauce

Rør fraiche med citronskal og smag til med salt.

Ved serveringen

Vend moussen ud på et fad, formen kan evt. dyppes i kogende vand nogle få sekunder. Pynt med brøndkarse og citronbåde. Server fraiche-saucen i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

Til denne lækre fiskemousse vil en tør hvidvin på grüner veltliner-druen være rigtig dejlig. Alternativt vil en god chablis også være et hit Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til rejer