Torskemousse

Torskemousse

60+ min
Torskemousse er en lækker opskrift der egner sig fantastisk som forret til fest. Glæd dig til at sætte tænderne i denne mousse lavet på dejlig frisk torksefilet.

Sådan gør du

  • Fjern evt. ben fra torskefileterne. Bring vand, salt, peberkorn og citronsaft i kog, og damp fileterne under tætsluttende låg 4-5 min. Tag fileterne op i en sigte og afkøl dem hurtigt.
  • Rør fraiche med dild og persille og bland torskekødet i. Smag til med salt og peber. Kom moussen i en oliesmurt form (ca. 1 liter). Dæk med alufolie og stil formen i køleskabet ca. 1 døgn.
Cremefraiche-sauce
  • Rør fraiche med citronskal og smag til med salt.
Ved serveringen
  • Vend moussen ud på et fad, formen kan evt. dyppes i kogende vand nogle få sekunder. Pynt med friske krydderurter og citronbåde. Server fraiche-saucen i en skål ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

18102 kJ / 4326 kcal

Næringsindhold pr. 100g

682 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 20,6 % 8,3 g
Kulhydrat: 19 % 7,6 g
Fedt: 60,4 % 11,1 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 kg Torskefilet
½ liter Vand
3 tsk Groft salt
6 Hvide peberkorn
1 spsk Friskpresset citronsaft
3 dl Creme fraiche 38%
3 spsk Finthakket frisk dild
3 spsk Finthakket persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Cremefraiche-sauce
½ liter Creme fraiche
½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Groft salt
Pynt
Friske krydderurter
Både af citroner (usprøjtede)
Tilbehør
250 g Flutes eller ristet brød
50 g Smør