Torskemousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Torskemousse er en lækker opskrift der egner sig fantastisk som forret til fest. Glæd dig til at sætte tænderne i denne mousse lavet på dejlig frisk torksefilet.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 kg frisk torskefilet
  • ½ liter vand
  • 3 tsk groft salt
  • 6 hvide peberkorn
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Cremefraiche-sauce

Pynt

  • brøndkarse
  • både af citron (usprøjtet)

Tilbehør

  • 250 g flutes eller ristet brød
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern evt. ben fra torskefileterne. Bring vand, salt, peberkorn og citronsaft i kog, og damp fileterne under tætsluttende låg 4-5 min. Tag fileterne op i en sigte og afkøl dem hurtigt.

Rør fraiche med hakket dild og persille og bland torskekødet i. Smag til med salt og peber. Kom moussen i en oliesmurt form (ca. 1 liter). Dæk med alufolie og stil formen i køleskabet ca. 1 døgn.

Cremefraiche-sauce

Rør fraiche med citronskal og smag til med salt.

Ved serveringen

Vend moussen ud på et fad, formen kan evt. dyppes i kogende vand nogle få sekunder. Pynt med brøndkarse og citronbåde. Server fraiche-saucen i en skål ved siden af.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

Til denne lækre fiskemousse vil en tør hvidvin på grüner veltliner-druen være rigtig dejlig. Alternativt vil en god chablis også være et hit Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til rejer