Trifli med stikkelsbærkompot

2 timer
Arbejdstid: 40 min
Trifli med stikkelsbærkompot

Stikkelsbær er fulde af aroma og var engang udbredte i danske haver. Det er en god ide at dyrke dem selv, for de kan være svære at finde i butikkerne.

Ingredienser

Stikkelsbærkompot

300 g Modne stikkelsbær
1 dl Vand
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
½ dl Vand
25 g Mandelsplitter
1 tsk Finthakkede mynteblade

Creme

2 Æggeblommer
3 spsk Sukker
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
¼ liter Mælk
¼ liter Piskefløde
150 g Letknuste makroner

Pynt

Strimler af citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Stikkelsbærkompot

  • Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre.
  • Rør en jævning af majsstivelse og vand.
  • Mos bær og væde gennem en sigte og hæld det tilbage i gryden sammen med jævningen.
  • Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Vend mandelsplitter og pebermynte i og smag til.

Creme

  • Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde.
  • Rør mælken i.
  • Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
  • Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
  • Lad cremen køle af i en skål - rør af og til.
  • Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme.
  • Gem resten til pynt.
  • Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl).
  • Stil stikkelsbærtriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Pynt med flødeskum. Server desserten med lange skeer.

Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes af ½ liter Arla Karolines Køkken® vaniljesauce som du koger op og jævner med majsstivelse. Rør 1 spsk majsstivelse, fx maizena, sammen med 2 spsk af den kolde vaniljesauce. Bring resten af Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce i kog under omrøring. Tag cremen af varmen og rør jævningen i cremen. Bring atter vaniljecremen i kog under omrøring og kog kagecremen ved svag varme i ca. 2 min. Kom kagecremen i en skål og lad den køle helt af. Pisk den kolde kagecreme ca. 1 min. med håndmixer - og den er klar til brug.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10260 kJ / 2452 kcal

Næringsindhold pr. 100g

784 kJ / 187 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 7,1 % 3,3 g
Kulhydrat: 40,2 % 18,5 g
Fedt: 52,7 % 11,2 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/trifli-med-stikkelsbarkompot/