Trifli med sveskekompot
60+ min

Trifli med sveskekompot

Trifli er vel i kategorien "gammeldags" desserter, men nøj... hvor smager de stadig godt!
Bedømmelse (50 vurderinger)

Min bedømmelse:

Trifli med sveskekompot

Trifli er vel i kategorien "gammeldags" desserter, men nøj... hvor smager de stadig godt!

Antal portioner

Sveskekompot

  • 150 g hakkede, bløde svesker
  • 1½ dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk mørk portvin, fx ruby
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 50 g grofthakkede, smuttede mandler

Creme

  • 36 letknuste makroner

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Sveskekompot

Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.- rør af og til. Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af. Vend mandlerne i.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makaroner og sveskekompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og citronskal og server desserten med lange skeer.

Tip

Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes med ¼ liter Karolines Køkken® Vaniljesauce: Den upiskede Karolines Køkken® Vaniljesauce blandes med 1 spsk maizena, der er rørt ud i 1 spsk vand. Herefter varmes saucen op til kogepunktet, under omrøring, til den bliver til en lidt tykkere creme. Lad cremen køle af, inden du vender den med flødeskum.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 2 %
Print