Trifli med sveskekompot

Trifli med sveskekompot

60+ min
Trifli er vel i kategorien "gammeldags" desserter, men nøj... hvor smager de stadig godt!

Sådan gør du

Sveskekompot
  • Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.- rør af og til. Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af. Vend mandlerne i.
Creme
  • Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
  • Læg creme, knuste makaroner og sveskekompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og citronskal og server desserten med lange skeer.
Tip
  • Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes med ¼ liter Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce: Den upiskede Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce blandes med 1 spsk maizena, der er rørt ud i 1 spsk vand. Herefter varmes saucen op til kogepunktet, under omrøring, til den bliver til en lidt tykkere creme. Lad cremen køle af, inden du vender den med flødeskum.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11030 kJ / 2636 kcal

Næringsindhold pr. 100g

960 kJ / 229 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 7,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 33,1 % 18,7 g
Fedt: 57,5 % 14,9 g
Alkohol: 1,9 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Sveskekompot
Hakkede, bløde svesker
150 g
Vand
1½ dl
Sukker
2 spsk
Mørk portvin, fx ruby
3 spsk
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Grofthakkede, smuttede mandler
50 g
Creme
Æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2
Sukker
3 spsk
Majsstivelse, fx maizena
1 spsk
Sødmælk
¼ liter
¼ liter
Letknuste makroner
36
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)