Trifli med sveskekompot
2 timer 10 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Trifli er vel i kategorien "gammeldags" desserter, men nøj... hvor smager de stadig godt!
Ingredienser
Sveskekompot
150 g
Hakkede, bløde svesker
|
|
---|---|
1½ dl
Vand
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
3 spsk
Portvin, fx ruby
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
50 g
Grofthakkede, smuttede mandler
|
Creme
2
Æggeblommer (evt. pasteuriserede)
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
¼ liter
Mælk
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
36
Letknuste makroner
|
---|
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
---|
Sådan gør du
Sveskekompot
Creme
Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes med ¼ liter Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce: Den upiskede Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce blandes med 1 spsk maizena, der er rørt ud i 1 spsk vand. Herefter varmes saucen op til kogepunktet, under omrøring, til den bliver til en lidt tykkere creme. Lad cremen køle af, inden du vender den med flødeskum.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10558 kJ / 2523 kcal
Næringsindhold pr. 100g
919 kJ / 220 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 7,9 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 34,6 % | 18,7 g |
Fedt: | 55,5 % | 13,8 g |
Alkohol: | 2 % |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.