Trifli med sveskekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(67 vurderinger)

60+ min

Trifli er vel i kategorien "gammeldags" desserter, men nøj... hvor smager de stadig godt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Sveskekompot

  • 150 g hakkede, bløde svesker
  • 1½ dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk mørk portvin, fx ruby
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 50 g grofthakkede, smuttede mandler

Creme

  • 36 letknuste makroner

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Sveskekompot

Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.- rør af og til. Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af. Vend mandlerne i.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makaroner og sveskekompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og citronskal og server desserten med lange skeer.

Tip

Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes med ¼ liter Karolines Køkken® Vaniljesauce: Den upiskede Karolines Køkken® Vaniljesauce blandes med 1 spsk maizena, der er rørt ud i 1 spsk vand. Herefter varmes saucen op til kogepunktet, under omrøring, til den bliver til en lidt tykkere creme. Lad cremen køle af, inden du vender den med flødeskum.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 2 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag