Trifli med sveskekompot

Trifli med sveskekompot

2 timer 10 min
Arbejdstid: 45 min
Trifli er vel i kategorien "gammeldags" desserter, men nøj... hvor smager de stadig godt!
https://www.arla.dk/opskrifter/trifli-med-sveskekompot/

Sådan gør du

Sveskekompot
  • Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde.
  • Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.- rør af og til.
  • Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af.
  • Vend mandlerne i.
Creme
  • Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde.
  • Rør mælken i.
  • Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
  • Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
  • Lad cremen køle af i en skål - rør af og til.
  • Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
  • Læg creme, knuste makaroner og sveskekompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl).
  • Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Pynt med flødeskum og citronskal og server desserten med lange skeer.

Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes med ¼ liter Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce: Den upiskede Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce blandes med 1 spsk maizena, der er rørt ud i 1 spsk vand. Herefter varmes saucen op til kogepunktet, under omrøring, til den bliver til en lidt tykkere creme. Lad cremen køle af, inden du vender den med flødeskum.

Energiindhold for hele retten:

10558 kJ / 2523 kcal

Næringsindhold pr. 100g

919 kJ / 220 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 7,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 34,6 % 18,7 g
Fedt: 55,5 % 13,8 g
Alkohol: 2 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Sveskekompot
150 g Hakkede, bløde svesker
1½ dl Vand
2 spsk Sukker
3 spsk Portvin, fx ruby
1 tsk Friskpresset citronsaft
50 g Grofthakkede, smuttede mandler
Creme
2 Æggeblommer (evt. pasteuriserede)
3 spsk Sukker
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
¼ liter Mælk
¼ liter Piskefløde
36 Letknuste makroner
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)