Tunbøf
    Tun er en udsøgt spise - en delikatesse fra øverste skuffe. Og med rette, for tun eller rettere tunbøf smager helt fantastisk. Det er utrolig vigtigt, at du tilbereder tun rigtigt. Tunen skal kun have stegeskorpe, den skal bare lige kysse pande eller grill og så serveres. På den måde er tunen stadig rå i midten, som den skal være. Når du steger din tunbøf for længe, bliver den tør og kedelig - og du kan hurtigt komme til at stege den for lang tid, så pas på. Nyd tunbøffen med dette lækre tilbehør.
Ingredienser
Soja - ingefær sauce
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Finthakket frisk ingefær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ dl
                                                Sojasauce
                                            
                                     
                                 | 
                                
Nudelsalat
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Tørrede risnudler
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Edamamebønner
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    400 g
                                                Dampede grønne bønner
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Saltede cashewnødder
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 dl
                                                Frisk koriander
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Sorte sesamfrø
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tunbøffer
| 
                                     
                                            
                                                    600 g
                                                Tun i 4 skiver
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Rapsolie
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Flagesalt
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Limefrugter i både
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Soja - ingefær sauce
Nudelsalat
Tunbøffer
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Pas på du ikke får grillet tunbøffen for længe. Det er kun de yderste par mm af kødet, der skal steges - bøffen skal være rød indeni. Tunbøffen bliver hurtigt tør og kedelig, hvis den får for meget varme.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
894 kJ / 214 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g | 
| Protein: | 12,6 g | 
| Fedt: | 13,6 g | 
| Kulhydrat: | 10,4 g | 
Nemt hack til at skrælle en ingefær