Upside-down kage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

I en upside-down kage lægges frugten i bunden og dejen ovenpå inden bagning - og efter bagning vendes bunden så i vejret, så frugten ligger øverst.

Ingredienser

30 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 2 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 dl mælk
  • 3 små syrlige æbler
  • 50 g rosiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker tykt og skummende. Vend kanel, bagepulver og mel sammen og rør det i dejen sammen med smør og mælk. Smør en firkantet bradepande, ca. 30 x 40 cm. Skræl æblerne og befri dem for kernehus og stilk. Skær dem i tynde både og læg dem pænt taglagt i bunden af formen. Drys med rosiner og hæld dejen over. Glat overfladen med en paletkniv og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af og vend den ud af formen, så "bunden" vender opad. Skær upside-down kagen ud i firkanter (ca. 5 x 8 cm) - ved serveringen.

Bagetid

Ca. 45 min. 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: