Upside down kage

1 time
Upside down kage

Upside down kagen minder om den franske klassiker tarte tatin, dog med en rørt kagedej i stedet for mørdej. Fælles for både en upside down kage og tarte tatin er, at de begge har karamelliseret frugt i bunden af en kageform og dejen oven på. Når kagen er færdigbagt vender du den ud på et serveringsfad og vupti det smukke mønster fra frugten ligger øverst. Denne upside down kage har en skøn smag af appelsin og brunet smør - og smager fantastisk serveret med iskoldt flødeskum.

Ingredienser

150 g Smør
1 Appelsin
175 g Rørsukker
1½ dl Mandelmel (ca. 60 g)
1 dl Hvedemel (ca. 60 g)
1 tsk Bagepulver
3 Æg
85 g Rørsukker (ca. 1 dl)
50 g Smør

Tilbehør

2½ dl Piskefløde - pisket til let skum

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når smørret er blevet lysebrunt.
  • Skær skallen og den hvide hinde af appelsinen - følg frugtens form. Skær appelsinen i tynde skiver.
  • Bland sukker, mandelmel, hvedemel og bagepulver i en skål.
  • Pisk æggene let sammen og tilsæt dem, skiftevis med det brunede smør, til de tørre ingredienser og rør til en jævn dej.
  • Smelt sukkeret til en lysebrun karamel i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret.
  • Hæld karamellen i en smurt rund form (ca. 22 cm i diameter) med løs bund og fordel appelsinskiverne heri. Hæld dejen over appelsinskiverne og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Afkøl kagen på en rist.
  • Vend kagen ud på et serveringsfad med bunden opad og server den lun eller kold med iskoldt flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18018 kJ / 4306 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1547 kJ / 370 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,7 % 4,3 g
Kulhydrat: 31,8 % 28,9 g
Fedt: 63,5 % 26,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/upside-down-kage/