Upside-down kage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

I en upside-down kage lægges frugten i bunden og dejen ovenpå inden bagning - og efter bagning vendes bunden så i vejret, så frugten ligger øverst.

Ingredienser

30 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 2 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 dl mælk
  • 3 små syrlige æbler
  • 50 g rosiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker tykt og skummende. Vend kanel, bagepulver og mel sammen og rør det i dejen sammen med smør og mælk. Smør en firkantet bradepande, ca. 30 x 40 cm. Skræl æblerne og befri dem for kernehus og stilk. Skær dem i tynde både og læg dem pænt taglagt i bunden af formen. Drys med rosiner og hæld dejen over. Glat overfladen med en paletkniv og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af og vend den ud af formen, så "bunden" vender opad. Skær upside-down kagen ud i firkanter (ca. 5 x 8 cm) - ved serveringen.

Bagetid

Ca. 45 min. 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: