Upside down kage

Upside down kage

1 time
Upside down kagen minder om den franske klassiker tarte tatin, dog med en rørt kagedej i stedet for mørdej. Fælles for både en upside down kage og tarte tatin er, at de begge har karamelliseret frugt i bunden af en kageform og dejen oven på. Når kagen er færdigbagt vender du den ud på et serveringsfad og vupti det smukke mønster fra frugten ligger øverst. Denne upside down kage har en skøn smag af appelsin og brunet smør - og smager fantastisk serveret med iskoldt flødeskum.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når smørret er blevet lysebrunt.
  • Skær skallen og den hvide hinde af appelsinen - følg frugtens form. Skær appelsinen i tynde skiver.
  • Bland sukker, mandelmel, hvedemel og bagepulver i en skål.
  • Pisk æggene let sammen og tilsæt dem, skiftevis med det brunede smør, til de tørre ingredienser og rør til en jævn dej.
  • Smelt sukkeret til en lysebrun karamel i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret.
  • Hæld karamellen i en smurt rund form (ca. 22 cm i diameter) med løs bund og fordel appelsinskiverne heri. Hæld dejen over appelsinskiverne og bag kagen midt i ovnen.
  • Afkøl kagen på en rist.
  • Vend kagen ud på et serveringsfad med bunden opad og server den lun eller kold med iskoldt flødeskum.
Energiindhold for hele retten:

17832 kJ / 4262 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1531 kJ / 366 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,4 % 4 g
Kulhydrat: 32 % 28,8 g
Fedt: 63,6 % 26,3 g

Ingredienser

150 g Smør
1 Appelsin
175 g Rørsukker
1½ dl Mandelmel (ca. 60 g)
1 dl Hvedemel (ca. 60 g)
1 tsk Bagepulver
3 Æg
85 g Rørsukker (ca. 1 dl)
50 g Smør
Tilbehør
2½ dl Piskefløde - pisket til let skum