Upside-down kage
60+ min

Upside-down kage

I en upside-down kage lægges frugten i bunden og dejen ovenpå inden bagning - og efter bagning vendes bunden så i vejret, så frugten ligger øverst.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Upside-down kage

I en upside-down kage lægges frugten i bunden og dejen ovenpå inden bagning - og efter bagning vendes bunden så i vejret, så frugten ligger øverst.

30 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 2 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 dl mælk
  • 3 små syrlige æbler
  • 50 g rosiner

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker tykt og skummende. Vend kanel, bagepulver og mel sammen og rør det i dejen sammen med smør og mælk. Smør en firkantet bradepande, ca. 30 x 40 cm. Skræl æblerne og befri dem for kernehus og stilk. Skær dem i tynde både og læg dem pænt taglagt i bunden af formen. Drys med rosiner og hæld dejen over. Glat overfladen med en paletkniv og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af og vend den ud af formen, så "bunden" vender opad. Skær upside-down kagen ud i firkanter (ca. 5 x 8 cm) - ved serveringen.

Bagetid

Ca. 45 min. 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 31 %
Print