Vafler med cremefraiche og syltetøj

45 min
Vafler med cremefraiche og syltetøj

Lad børnene komme med i køkkenet og nyd de sprøde vaffelhjerter med hele familien.

Ingredienser

3 Æg
250 g Hvedemel (ca. 4½ dl)
½ tsk Groft salt
2 tsk Vaniljesukker
1½ tsk Bagepulver
1½ dl Mælk
1 dl Pilsnerøl
½ tsk Revet citronskal (usprøjtet)
25 g Smeltet smør
10 g Smør til stegning

Tilbehør

4 dl Creme fraiche
200 g Syltetøj, fx brombær- eller solbær

Sådan gør du

  • Del æggene og pisk hviderne stive.
  • Bland mel, salt, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Kom mælk og øl i og pisk det sammen.
  • Tilsæt æggeblommer, revet citronskal og smeltet smør.
  • Vend til sidst de piskede hvider i dejen.
  • Varm vaffeljernet godt igennem og kom lidt fedtstof på.
  • Hæld ca. 1 dl dej på, luk jernet sammen og bag vaflerne lysebrune på begge sider. Fortsæt med resten af smørret og dejen.
  • Server vaflerne lune med kold cremefraiche og syltetøj til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9984 kJ / 2386 kcal

Næringsindhold pr. 100g

764 kJ / 183 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 9,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 49,6 % 22,3 g
Fedt: 40,5 % 8,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vafler-med-cremefraiche-og-syltetoj/