Vafler med hytteost

30 min
Arbejdstid: 15 min
Vafler med hytteost

Vil du gøre dine vafler lidt mere rustikke ? Kom lidt hytteost i dejen og server med ekstra hytteost på toppen og friske bær!

Ingredienser

Ristede frø og kerner

1 spsk Sesamfrø
2 spsk Græskarkerner
300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
2 tsk Bagepulver
3 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
2 dl Mælk
250 g Hytteost
4 Æg
100 g Smør - smeltet
¼ tsk Citronskal (usprøjtet)

Pensling

15 g Smør - smeltet

Tilbehør

200 g Hytteost
1½ dl Hindbærmarmelade
75 g Hindbær
75 g Jordbær

Sådan gør du

Ristede frø og kerner

  • Rist frø og kerner i en pande ved kraftig varme i ca. 1 min. under omrøring. Rist i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld blandingen i en skål.
  • Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt til en jævn dej. Tilsæt hytteost, æg, smør og citronskal. Rør det godt sammen.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Pensl begge plader af vaffeljernet med lidt smør, og fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Læg den på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen ved ca. 100° - traditionel ovn. Gentag med resten af smørret og dejen.
  • Server de lune vafler med hytteost, hindbærmarmelade og bær på toppen. Pynt med græskarkerner og sesamfrø.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13400 kJ / 3203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

812 kJ / 194 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 15,5 % 7,4 g
Kulhydrat: 45,6 % 21,8 g
Fedt: 38,9 % 8,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vafler-med-hytteost/