Vagtel med hvide asparges og ramsløg
Har du lyst til at udfordre dig selv - så har du her en lækker opskrift, hvor vagtler, rabarber og hvide asparges har hovedrollen. Det er en krævende kombination af teknikker og forårets bedste råvarer, der til sammen giver en virkelig lækker ret til dem, du gerne vil forkæle.
Ingredienser
Ramsløgs-aioli
|
1 dl
Grofthakkede ramsløg
|
|
|---|---|
|
2 dl
Rapsolie
|
|
|
1
Æggeblomme
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
½ tsk
Æbleeddike
|
Vagtler
|
4
Vagtler (ca. 1200 g)
|
|
|---|---|
|
150 g
Kyllingefilet i mindre stykker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1
Æggehvide
|
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
|
1 dl
Grofthakkede ramsløg
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
16
Plastfilm (ca. 30x40 cm)
|
|
|
5 liter
Vand
|
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|
20 g
Smør
|
Rababerrisotto
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
3
Grofthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
|
|
|
160 g
Risottoris (ca. 2 dl)
|
|
|
½ liter
Hønsebouillon
|
|
|
100 g
Vinrabarber skåret i 1 cm stykker
|
|
|
1 spsk
Frisk timian
|
|
|
200 g
Hytteost
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Pocherede hvide asparges
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1 dl
Vand
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
450 g
Skrællede hvide asparges (ca. 12 store eller 20 små)
|
Pynt
|
Skovsyre
|
|
|---|---|
|
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
|
|
|
Blomster af ramsløg
|
Sådan gør du
Ramsløgs-aioli
Vagtler
Rababerrisotto
Pocherede hvide asparges og anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kog evt. suppe på skroget. I stedet for ramsløg, kan du bruge 1 dl grofthakket persille og 2 små fed hvidløg. Du kan lave aiolien dagen før. Resten af aiolien kan holde sig 4-5 dage i køleskab, i en lukket emballage.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
261 kJ / 62 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,3 g |
| Protein: | 3,9 g |
| Fedt: | 4,4 g |
| Kulhydrat: | 1,9 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.