Valnøddeboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(56 vurderinger)

60+ min

Valnøddeboller smager dejligt , er velegnede til ost og gode til mellemmåltidet. Valnøddekernerne i opskriften giver en lækker smag - prøv den!

Ingredienser

18 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g hakkede valnøddekerner
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 36 stykker og form dem til små boller. Sæt bollerne på bagepapir eller smurt bageplade i 4 ringe med 9 boller i hver. Lad dem efterhæve i ca. 45 min. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Tip

Valnøddeboller er velegnede til ost.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: