Valnøddeboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(53 vurderinger)

60+ min

Valnøddeboller smager dejligt , er velegnede til ost og gode til mellemmåltidet. Valnøddekernerne i opskriften giver en lækker smag - prøv den!

Ingredienser

18 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g hakkede valnøddekerner
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 36 stykker og form dem til små boller. Sæt bollerne på bagepapir eller smurt bageplade i 4 ringe med 9 boller i hver. Lad dem efterhæve i ca. 45 min. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Tip

Valnøddeboller er velegnede til ost.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 35 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: