Valnøddeboller
60+ min

Valnøddeboller

Valnøddeboller smager dejligt , er velegnede til ost og gode til mellemmåltidet. Valnøddekernerne i opskriften giver en lækker smag - prøv den!
Fryseegnet
Bedømmelse (41 vurderinger)

Min bedømmelse:

Valnøddeboller

Valnøddeboller smager dejligt , er velegnede til ost og gode til mellemmåltidet. Valnøddekernerne i opskriften giver en lækker smag - prøv den!

18 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g hakkede valnøddekerner
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 36 stykker og form dem til små boller. Sæt bollerne på bagepapir eller smurt bageplade i 4 ringe med 9 boller i hver. Lad dem efterhæve i ca. 45 min. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Tip

Valnøddeboller er velegnede til ost.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 35 %
Print