Valnøddeboller
2 timer 50 min
•
Arbejdstid: 50 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Valnøddeboller smager dejligt , og de er velegnede til såvel ost som til marmelade. Hjemmelavede valnøddeboller er også et godt mellemmåltid. Denne opskrift på valnøddeboller er nem at gå til - og valnøddekernerne giver bollerne både en skøn smag og noget at tygge i.
Ingredienser
Valnøddeboller
20 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
1 dl
Kærnemælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
100 g
Hakkede valnøddekerner
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 6¾ dl)
|
Pensling
1
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Valnøddeboller
Dejen kan naturligvis også formes til almindelige boller, til flutes eller lægges tæt i en lille bradepande.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10062 kJ / 2405 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1116 kJ / 267 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 11,5 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 53,7 % | 35,2 g |
Fedt: | 34,8 % | 10,5 g |
