Vaniljecreme med bær og pistacie
    Vaniljecreme med bær og pistacie. Desserten, der har det hele, og endda samlet praktisk i et glas, så den er lige til at servere eller tage med på tur. Der er noget, der er blødt og cremet, og noget der er knasende sprødt. Pistaciekagen er en smule salt, men det harmonerer rigtig godt sammen med de syrlige bær, den søde vaniljecreme og den let bitre karamel. Denne vaniljecreme med bær og pistacie, - både kage og krokant, kan noget helt særligt, især når de danske bær topper om sommeren.
Ingredienser
Pistaciekage
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Helt grønne pistacienødder
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Marcipan
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Sukker (ca. ¾ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Hvedemel
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pistaciekrokant
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Helt grønne pistacienødder
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
Skyrcreme
| 
                                     
                                            
                                                    ½ liter
                                                Skyr naturel
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    3 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ spsk
                                                Vaniljesukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ spsk
                                                Friskpresset citronsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Citronskal (usprøjtet)
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    500 g
                                                Blandede bær fx. jordbær, hindbær, blåbær
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Pistaciekage
Pistaciekrokant
Vaniljecreme med bær og pistacie
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for pistaciekage kan du bruge en chokoladebrownie - det smager også super dejligt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
790 kJ / 189 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g | 
| Protein: | 6,7 g | 
| Fedt: | 8,9 g | 
| Kulhydrat: | 20,4 g |