Vaniljekranse
Vaniljekranse er en af julens helt store klassikere. Med denne opskrift får du sprøde og velsmagende vaniljekranse, der fylder kagedåsen med ren juleglæde, inden december for alvor står for døren. Dejen er enkel og hurtig at røre sammen, og når den sprøjtes ud med en sprøjtepose og stjernetylle, får du let de karakteristiske, smukt runde småkager. De færdigbagte vaniljekranse er en fryd for både smagsløg og øjne – og den elegante form gør dem perfekte at hænge op i et rødt silkebånd som pynt.
Ingredienser
|
1
Vaniljestang i mindre stykker
|
|
|---|---|
|
100 g
Smuttede mandler
|
|
|
375 g
Hvedemel (ca. 6¼ dl)
|
|
|
125 g
Kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
|
|
|
375 g
Blødt smør
|
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
2
Æg
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du en kødhakker, kan du lave dine vaniljekranse på den. Det er dog nemmest, hvis dejen har været på køl i mindst 30 min. Kør dejen gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse. Det giver det dobbelte antal kager - ca. 100 stk.
Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1931 kJ / 461 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g |
| Protein: | 5 g |
| Fedt: | 28,2 g |
| Kulhydrat: | 47,2 g |