Vegetariske forårsruller

1 time 30 min
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Vegetariske forårsruller

Vegetariske forårsruller med fyld af grøntsager; svampe, kål, løg og peberfrugt. Alle grøntsager kan bruges, så brug gerne dem, du har. Det er ikke så vanskeligt at lave hjemmelavede forårsruller - prøv selv med denne opskrift. Det tager dog lidt tid, så vælg evt. at lave en stor portion, når du er i gang - og frys nogle af dem "rå". Forårsrullerne steges i ovnen, men kan også dybsteges i olie. Server de vegetariske forårsruller med sød chilisauce.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Forårsruller - ca. 20 stk.

2 tsk Rapsolie
1 tsk Karry
1 Finthakket løg
2 Finthakket fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
400 g Finthakkede champignoner
2 spsk Sojasauce
400 g Fintsnittet hvidkål eller spidskål
2 spsk Fiskesauce
50 g Snittede forårsløg
75 g Finthakket rød peberfrugt
20 plader Frossen, optøet forårsrulledej (ca. 19 x 19 cm)
2 spsk Olie

Tilbehør

1 dl Sød chilisauce

Sådan gør du

Forårsruller

  • Varm en sauterpande godt op og kom olien og karry på. Svits løg, hvidløg og ingefær i ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt champignoner og soja og steg i 5-10 min. ved kraftig varme til svampene er stegt tørre.
  • Tilsæt kål og fiskesauce og steg blandingen ved jævn varme i ca. 10 min. eller til kålen er faldet sammen.
  • Tilsæt forårsløg og peberfrugt de sidste par minutter. Smag til.

Sådan samler du forårsrullerne

  • Pak forårsrulledejen ud og læg den under et fugtigt viskestykke. Tag én plade ud ad gangen og placer den med den ene spids vend mod dig selv.
  • Kom ca. 2 spsk fyld på dejen og fold spidsen mod dig selv ind over fyldet. Stram dejen til om fyldet og rul et par gange. Fold siderne ind og rul igen.
  • Pensl den sidste spids med lidt vand.
  • Rul forårsrullen færdig og fortsæt med resten.
  • Kom forårsrullerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olie. Bag forårsrullerne i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Vend dem efter 10 min. Server dem straks med sød chilisauce.

Du kan evt. grille forårsrullerne de sidste par min. i ovnen, hvis ikke de er blevet helt gyldne.

Forårsrullerne kan fryses rå. Bag forårsrullerne direkte fra fryseren uden at tø dem først.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7107 kJ / 1699 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8 % 2,2 g
Kulhydrat: 60,9 % 16,5 g
Fedt: 31,1 % 3,9 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vegetariske-forarsruller/