Vegetariske forårsruller

1 time 30 min
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Vegetariske forårsruller

Vegetariske forårsruller med fyld af grøntsager; svampe, kål, løg og peberfrugt. Alle grøntsager kan bruges, så brug gerne dem, du har. Det er ikke så vanskeligt at lave hjemmelavede forårsruller - prøv selv med denne opskrift. Det tager dog lidt tid, så vælg evt. at lave en stor portion, når du er i gang - og frys nogle af dem "rå". Forårsrullerne steges i ovnen, men kan også dybsteges i olie. Server de vegetariske forårsruller med sød chilisauce.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Forårsruller - ca. 20 stk.

2 tsk Rapsolie
1 tsk Karry
1 Finthakket løg
2 Finthakket fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
400 g Finthakkede champignoner
2 spsk Sojasauce
400 g Fintsnittet hvidkål eller spidskål
2 spsk Fiskesauce
50 g Snittede forårsløg
75 g Finthakket rød peberfrugt
20 plader Frossen, optøet forårsrulledej (ca. 19 x 19 cm)
2 spsk Olie

Tilbehør

1 dl Sød chilisauce

Sådan gør du

Forårsruller

  • Varm en sauterpande godt op og kom olien og karry på. Svits løg, hvidløg og ingefær i ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt champignoner og soja og steg i 5-10 min. ved kraftig varme til svampene er stegt tørre.
  • Tilsæt kål og fiskesauce og steg blandingen ved jævn varme i ca. 10 min. eller til kålen er faldet sammen.
  • Tilsæt forårsløg og peberfrugt de sidste par minutter. Smag til.

Sådan samler du forårsrullerne

  • Pak forårsrulledejen ud og læg den under et fugtigt viskestykke. Tag én plade ud ad gangen og placer den med den ene spids vend mod dig selv.
  • Kom ca. 2 spsk fyld på dejen og fold spidsen mod dig selv ind over fyldet. Stram dejen til om fyldet og rul et par gange. Fold siderne ind og rul igen.
  • Pensl den sidste spids med lidt vand.
  • Rul forårsrullen færdig og fortsæt med resten.
  • Kom forårsrullerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olie. Bag forårsrullerne i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Vend dem efter 10 min. Server dem straks med sød chilisauce.

Du kan evt. grille forårsrullerne de sidste par min. i ovnen, hvis ikke de er blevet helt gyldne.

Forårsrullerne kan fryses rå. Bag forårsrullerne direkte fra fryseren uden at tø dem først.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7107 kJ / 1699 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8 % 2,2 g
Kulhydrat: 60,9 % 16,5 g
Fedt: 31,1 % 3,9 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

https://www.arla.dk/opskrifter/vegetariske-forarsruller/