Veggeburger med bagte rodfrugter og røræg
45 min

Veggeburger med bagte rodfrugter og røræg

Lækkert, nyt fyld til burgeren. Dejlig nem aftensmad.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Veggeburger med bagte rodfrugter og røræg

Lækkert, nyt fyld til burgeren. Dejlig nem aftensmad.

Antal portioner
  • 600 g blandede rodfrugter i stave, fx gulerøddder, rødbeder, persillerødder og pastinakker
  • 2 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Røræg

  • 4 grove burgerboller
  • 4 spsk taffelsennep
  • 4 rensede salatblade, fx romainesalat
  • 100 g cornichoner eller syltede agurker

Fremgangsmåde:

Fordel rodfrugterne på en plade med bagepapir, bland dem med olie og drys med salt. Bag rodfrugterne midt i ovnen, til de er gyldne og sprøde – - vend rundt 2-3 gange under bagningen.

Røræg

Pisk æggene sammen med mælk, ost, salt og peber. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen i panden. Skub i æggene til de begynder at stivne - røræggen skal være blød og fugtig.

Flæk imens bollerne og rist dem på en brødrister eller i ovnen. Smør bollerne med sennep og læg dem sammen om salatblade, rodfrugter, cornichoner og den lune røræg - server med det samme.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 30 %
Print