Vietnamesiske suppe
4 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
En skøn krydret fiskesuppe med autentiske smag af Vietnam. Opskriften er nemlig udviklet for Arla® af Ahn Lê.
Ingredienser
Marineret fisk
600 g
Rensede multefileter uden skind
|
|
---|---|
5 g
Frisk gurkemejerod
|
|
15 g
Frisk ingefær
|
|
1
Lille stærk, rød chilipeber, fx bird eye eller piri piri
|
|
2
Små pillede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Fiskesauce
|
Forårsløg- og dildblanding
1 bundt
Forårsløg i 6 cm strimler (ca. 100 g)
|
|
---|---|
3 dl
Dildkviste
|
2 spsk
Neutral olie
|
|
---|---|
3½ dl
Hønsekødssuppe eller hønsebouillon
|
|
2½ dl
Creme fraiche 38%
|
Tilbehør
100 g
Tørrede risnudler - koges
|
|
---|---|
eller 240 g
Flutes
|
Sådan gør du
Marineret fisk
Forårsløg- og dildblanding
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er du til stærk mad kan du smage til med ekstra ingefær og chili. Du kan også tilsætte ekstra fiskesauce, men smag dig lidt frem, da saltindholdet varierer meget i de forskellige fiskesaucer. I stedet for multe kan du bruge anden fast, hvid fisk, fx havkat, søtunge eller pighvar. Kan du ikke få fat i creme fraiche 38%, kan du i stedet bruge piskefløde .
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9374 kJ / 2241 kcal
Næringsindhold pr. 100g
618 kJ / 148 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 24,9 % | 9,1 g |
Fedt: | 54,4 % | 9,1 g |
Kulhydrat: | 20,7 % | 7,5 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
