Wok med oksekød

30 min
Wok med oksekød

En naturlig og dejlig stærk wok ret. Hurtig og lækker aftensmad på ingen tid.

Ingredienser

2 spsk Rapsolie
250 g Wokstrimler af okseklump
½ tsk Groft salt
1 Stort løg i tynde både (ca. 100 g)
3 Gulerødder i skrå skiver (ca. 150 g)
400 g Broccoli i små buketter og stilken i tynde skiver
¾ dl Teriyakisauce
2 spsk Sojasauce
1 tsk Sambal oelek
¼ liter Madlavningsfløde

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled, fx jasmin

Sådan gør du

Wok med oksekød

  • Lad en wok eller stegegryde blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Lad 1 spsk af olien blive varm og brun kødet i ca. 2 min. - lidt ad gangen. Drys med salt og tag kødet op.
  • Lad resten af olien blive varm i wokken og steg grøntsagerne i ca. 3 min.
  • Kom kødet tilbage i gryden sammen med teriyakisauce, sojasauce, sambal oelek og fløde.
  • Varm retten godt igennem og smag til. Server med nykogte ris.

Sambal oelek er en stærk chilipasta. Du kan variere styrken ved at komme mere eller mindre i retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9761 kJ / 2333 kcal

Næringsindhold pr. 100g

455 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,3 % 5,2 g
Kulhydrat: 55,2 % 14,8 g
Fedt: 25,5 % 3,1 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/wok-med-oksekod/