Wok med oksekød

Wok med oksekød

30 min
En naturlig og dejlig stærk wok ret. Hurtig og lækker aftensmad på ingen tid.

Sådan gør du

Wok med oksekød
  • Lad en wok eller stegegryde blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Lad 1 spsk af olien blive varm og brun kødet i ca. 2 min. - lidt ad gangen. Drys med salt og tag kødet op.
  • Lad resten af olien blive varm i wokken og steg grøntsagerne i ca. 3 min.
  • Kom kødet tilbage i gryden sammen med teriyakisauce, sojasauce, sambal oelek og fløde.
  • Varm retten godt igennem og smag til. Server med nykogte ris.

Sambal oelek er en stærk chilipasta. Du kan variere styrken ved at komme mere eller mindre i retten.

Energiindhold for hele retten:

10498 kJ / 2509 kcal

Næringsindhold pr. 100g

614 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,8 % 8,2 g
Kulhydrat: 51,1 % 18,5 g
Fedt: 26,1 % 4,3 g
Mere inspiration

Prøv pgs¨denne wokret med kylling.

Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

2 spsk Rapsolie
400 g Wokstrimler af okseklump
½ tsk Groft salt
1 Stort løg i tynde både (ca. 100 g)
2 Gulerødder i skrå skiver (ca. 150 g)
350 g Broccoli i små buketter og stilken i tynde skiver
¾ dl Teriyakisauce
2 spsk Sojasauce
1 tsk Sambal oelek
¼ liter Madlavningsfløde
Tilbehør
320 g Løse ris, parboiled, fx jasmin (ca. 4 dl)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk