Wok med sambal oelek
30 min

Wok med sambal oelek

En naturlig og dejlig stærk wok ret. Hurtig og lækker aftensmad på ingen tid.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med sambal oelek

En naturlig og dejlig stærk wok ret. Hurtig og lækker aftensmad på ingen tid.

Antal portioner
  • 2 spsk rapsolie
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • ½ tsk groft salt
  • 1 zittauerløg i tynde både
  • 2 gulerødder i skrå skiver
  • 350 g broccoli i små buketter og stilken i tynde skiver
  • ¾ dl teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk Sambal oelek
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled, fx jasmin (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Lad en wok eller stegegryde blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Lad 1 spsk af olien blive varm og brun kødet i ca. 2 min. - lidt ad gangen. Drys med salt og tag kødet op. Lad resten af olien blive varm i wokken og steg grøntsagerne i ca. 3 min. Kom kødet tilbage i gryden sammen med teriyakisauce, sojasauce, sambal oelek og fløde. Varm retten godt igennem og smag til. Server med nykogte ris.

Tip

Sambal oelek er en stærk chilipasta. Du kan variere styrken ved at komme mere eller mindre i retten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 24 %
Print